Народните представители приеха на първо четене Законопроекта за компенсиране на

...
Народните представители приеха на първо четене Законопроекта за компенсиране на
Коментари Харесай

Приеха законопроекта за намаляване на цените на горивата

Народните представители одобриха на първо четене Законопроекта за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива, импортиран от Делян Добрев и група народни представители.

Това се случи след дълги разногласия със 166 гласа " за ", 6 " срещу " и 42 " въздържали се ".

С плана на закон се вкарва резистентен механизъм за съответна отплата на високите цени на моторните горива. От няколко парламентарни групи показаха терзанието, че законопроекта на ГЕРБ опонира на европейските наставления.

По време на дебатите от парламентарните групи на " Демократична България " и " Български напредък " показаха, че ще поддържат законопроекта. От " Възраждане " разясниха, че е притеснително, че евроатлантическото болшинство нарушава европейското законодателство. От ПГ на " Продължаваме промяната " и ПГ на Българска социалистическа партия показаха мнение, че законопроектът е противоконституционен. От ГЕРБ изрично обявиха, че механизмът, които са предложили, цели да понижи цените на горива за българските жители и имаше предложение механизмът да бъде прегледан още веднъж сред първо и второ четене, с цел да се подсигурява, че той не опонира на европейското законодателство.

Венко Сабрутев от Политическа партия сподели, че в случай че от ГЕРБ са желали понижаване на цените на горивата е нямало да бавят препоръчаният от Продължаваме промяната план на закон. " По време на ръководството на Политическа партия Лукойл стартира да внася налози. ", акцентира той и добави, че незабавно по-късно те са внесли законопроект, само че Делян Добрев като ръководител на енергийна комисия не е внесъл законопроекта в пленарна зала.

Делян Добрев от ГЕРБ му отговори и сподели, че по устав той може да внесе законопроект единствено в енергийна комисия по устав. " В пленарна зала се дефинират точките на председателски съвет, явно Кирил Петков и Асен Василев не са упорствали техният план на решение а влезе в дневния ред щом той не намира място в дневния ред дълго време. Вероятно Асен Василев и Кирил Петков са тези, които лапат от милиардите от горивата ", сподели той.

Рамадан Аталай от Движение за права и свободи се намеси и означи, че Движение за права и свободи няма по какъв начин да не поддържа закон за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива. " В закона има угриженост за подкрепяне на хората с цените на горивата, също по този начин подкрепяне на бизнеса. Той добави, че Движение за права и свободи ще поддържа законопроекта на първо четене, а сред първо и второ четене ще дадат и техни оферти.

Стоян Таслаков от " Възраждане " разяснява, че посоката на законопроекта е вярна, само че те считат, че 1 лев не е задоволителна отплата. " За момента поддържаме посоката на законопроекта, само че е необходим по-задълбочен разбор. За момента ще се въздържим, само че поддържаме посоката ", изясни той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР