Народните представители приеха на първо четене България да изпрати военна

...
Народните представители приеха на първо четене България да изпрати военна
Коментари Харесай

Депутатите приеха България да изпрати военна помощ за Украйна

Народните представители одобриха на първо четене България да изпрати военна помощ на Украйна. „ За “ гласоподаваха 176 народни представители, 50 се оповестиха „ срещу “, а един „ въздържал се “.

По време на гласуването групата на Българска социалистическа партия отпред с Корнелия Нинова подвигна листа с надписи „ Не на оръжията! МИР “.

В плана импортиран от ГЕРБ-СДС се планува държавното управление да приготви и внесе план на решение на Народното събрание за военна и техническа помощ за Украйна, в това число и от наличността с отпаднала нужда, като принос към интернационалните старания за подкрепяне жертвите на експанзията.    

В период до един месец от гласоподаване на решението Министерският съвет би трябвало да извърши обзор на опциите за даване на налично въоръжение и техника, отчитайки, че тази помощ би трябвало да докара до подсилване на отбранителните качества на страната ни посредством замяна със модерни и съвместими със съдружниците отбранителни системи. Затова държавното управление ще би трябвало да организира и договаряния със страните от алианса за даване на заместващ или усилващ потенциал.

Министерски съвет да поддържа правосъдния иск на Украйна против Русия в Европейския съд за правата на индивида за нарушение на Европейската спогодба за правата на индивида, е записано още в плана на ГЕРБ-СДС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР