Народните представители подложиха на прегласуване отпуснатите във вчерашния ден 1,130

...
Народните представители подложиха на прегласуване отпуснатите във вчерашния ден 1,130
Коментари Харесай

Без средства за „Александър Невски“ и Зографския манастир

Народните представители подложиха на прегласуване отпуснатите във вчерашния ден 1,130 млн. лева за ремонт на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ и Зографския манастир в Света гора, защото те не бяха отразени в рамката на бюджета, която беше гласувана преди този момент.

„ За “ текста гласоподаваха 82 народни представители, „ срещу “ – 12 и „ въздържали се “ – 104, с което той бе отритнат, съобщи Агенция „ Фокус “.

Преди прегласуването се организира председателски съвет на Народното събрание и изключително съвещание на Бюджетна комисия по проблема.

Увеличени детски надбавки

Парламентът усили детските надбавки за фамилии с едно до четири деца за 2018 година

Средномесечният приход за разпределяне на фамилни помощи за деца се усилва от 400 на 450 лв..

Месечните помощи за семейство с едно дете се усилват от 37 лв. на 40 лева; за две деца- от 85 лв. на 90 лева; за три деца от 130 лв. на 135 лева; за четири деца от 140 лв. на 145 лв..

За всяко последващо дете в фамилията помощта ще пораства с 20 лв., както до момента. Промяна няма при фамилните помощи за фамилии с близнаци, които остават 75 лв..

Остава размерът на партийните дотации

Запазва се годишният размер на партийните дотации. Текстът бе гласуван на второ четене от депутатите с 103 гласа „ за “, 8 „ срещу “ и 37 „ въздържали се “ и е част от преходните и заключителни разпореждания на държавния бюджет за 2018 година

С него се променя и Законът за политическите партии. С по този начин признатия текст годишният размер на дотацията за политическите партии през 2018 година ще бъде 11 лева за един получен автентичен глас.

Предложението на „ Воля “ бе държавната дотация за партиите отвън Народното събрание и с не по-малко от 1 % от всички действителни гласове на последните парламентарни избори да бъде 1 лева за получен глас, а за парламентарно показаните политически сили - 11 лева Впоследствие обаче от групата на Веселин Марешки отдръпнаха предлагането си.

В тази връзка заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев уточни, че политиците би трябвало да дискутират този въпрос в Закона за политическите партии, с цел да отговорят на упованията на българските жители, които желаят да знаят защо тъкмо се харчат парите от бюджетите на политическите партии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР