Народните представители отхвърлиха предложението на БСП за прекратяване на концесията

...
Народните представители отхвърлиха предложението на БСП за прекратяване на концесията
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложението на БСП за спиране на концесията на Летище София

Народните представители отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за преустановяване на концесията на Летище „ София ", заяви Агенция Фокус. „ За " гласоподаваха 59 народни представители, 95 бяха „ срещу ", а 7 се въздържаха.

От опозицията настояха министър председателят Бойко Борисов и министърът на превоза Ивайло Московски да участват на разискването и гласуването на предлагането за анулация на концесията. В пленарна зала пристигна единствено министър Московски.
Българска социалистическа партия се разгласи срещу концесията на летището с претекст, че това е риск за националната сигурност. Според опозицията след концесията чиновниците на летището ще бъдат понижени най-малко с 1000. От Българска социалистическа партия обявиха, че ще апелират във Върховния административен съд отхвърли на държавното управление да даде на Народното събрание информация за изискванията за концесията. На 11 юли Комисията по превоз изслуша министър Ивайло Московски и отхвърли предлагането за анулация на концесията.

Европа е най-развитият пазар за присъединяване на частния бранш в ръководството на летищната инфраструктура, сподели Московски по време на дебатите в Народното събрание. Според него Българска социалистическа партия отхвърлят една естествена процедура. „ Първо желая да благодаря на всички, които поддържат процедурата за концесия на Летище „ София " и ще се опитам да убедя всички тези, които не я поддържат, че това е вярното решение ", сподели той.

По думите му Европа е най-развитият пазар за присъединяване на частния бранш в ръководството на летищната инфраструктура и делът на частното присъединяване е повишено с 80 % от 2010 до 2016 година " От всички 28 страни в Европа 18 от столичните летища се ръководят или през механизъм на концесия, или през приватизация ", сподели Московски. По думите му такава е собствеността на летищата в Европа до 2016 година Той означи, че 10 летища на столиците, които не се ръководят през този механизъм, са в страни, където липсва трафик или в такива, които са богати и за тях няма проблем да си поддържат летищата. „ Ние не сме страна от този вид ", обърна внимание министърът.

Ивайло Московски разяснява още, че в годините обратно от Българска социалистическа партия са позволили неточност. „ Не е неприятно, че в годините сте либерализирали пазарите в обособените браншове на превоза и известията, само че когато сте го създали без да преструктурирате държавните оператори, сте ги поставяли в съперника среда с частни компании ", добави той. По думите му от Българска социалистическа партия на процедура са ги сложили в такава кондиция, че в бъдеще да изпитват усложнения. Министърът разясни, че анализите за концесията ще бъдат предоставени на Българска социалистическа партия, само че без финансово-икономическия, защото за него е употребена вътрешна методика.

" Изчакайте да завърши надпреварата ", обърна се Московски към Българска социалистическа партия. Той прикани опозицията и да не спекулира с числа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР