Народните представители от ВМРО в ПГ "Обединени патриоти" Красимир Богданов,

...
Народните представители от ВМРО в ПГ "Обединени патриоти" Красимир Богданов,
Коментари Харесай

ВМРО пита образователния министър за джендър текстове в учебниците

Народните представители от Вътрешна македонска революционна организация в ПГ "Обединени патриоти " Красимир Богданов, Йордан Йорданов, Атанас Стоянов и доцент доктор Милен Михов внесоха въпрос до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев по отношение на джендър текстове в учебниците, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Става дума за учебника по "Биология и здравно обучение " за IX клас на издателство "Анубис ", в раздел "Психо-сексуално развиване – зрелост ", където написа, че това е времето на "окончателно образуване на половата еднаквост – хетеросексуалност или хомосексуалност " За "Юношество "-то пък написа, че е допустимо "осъзнаване на полово увлечение към същия пол ".

От Вътрешна македонска революционна организация припомнят на министър Вълчев, че по тяхно предложение през месец юни т.г. МОН сформира работна група, която да ревизира наличието на учебниците за междинния курс. Министърът е уверил, че групата ще завърши инспекцията до няколко месеца.

Затова и депутатите питат на какъв стадий е работата на групата, която ревизира учебниците, и дали са открити нередности и неточности в наличието на учебниците. От Вътрешна македонска революционна организация желаят да знаят и какви ограничения ще предприеме МОН при определяне на такива.

Красимир Богданов, Йордан Йорданов, Атанас Стоянов и Милен Михов припомнят и за безапелационното противоречие на голямата част от българското общество с така наречен Истанбулска спогодба и налагането на джендър идеологията, доказани и с решение № 13/27.07.2018 година на Конституционния съд на Република България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР