Народните представители от Комисията по земеделието от ПГ на „БСП

...
Народните представители от Комисията по земеделието от ПГ на „БСП
Коментари Харесай

Народни представители от БСП се срещнаха с протестиращите метеоролози

Народните представители от Комисията по земеделието от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ се срещнаха с протестиращите пред постройката на Българска академия на науките чиновници на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

„ Протестът на чиновниците на Национален институт по метеорология и хидрология е изцяло състоятелен, защото те се нуждаят от средства, с цел да могат да работят обикновено, с нова техника и да получават съответни заплати “. Това сподели националният представител ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Румен Георгиев след среща с протестиращите пред Народното събрание.

Той напомни, че предходната седмица е задал въпрос на министъра на земеделието Румен Порожанов, с който желае разпределяне на 400 хиляди лева за Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, защото огромна част от информацията, която институтът изготвя, се употребява от министерството. „ Тези хора работят 365 дни в годината, 24 часа в денонощието и е разумно техният труд да се заплаща съответно “, разяснява Румен Георгиев.



Той посочи, че министерството отделя средства за работата на института от 1990 година до идването на ГЕРБ на власт през 2009 година Георгиев добави, че това са експерти, които с тази заплата в Българска академия на науките не могат да бъдат арестувани. „ Парламентът отпусна 15 000 000 лева в допълнение на Българска академия на науките, до Национален институт по метеорология и хидрология са стигнали едвам 100 хиляди лева от поисканите от тях 1 145 000 лева

Учудващо е, че министерството няма интерес да финансира работата на метеоролозите, то трябваше незабавно да реагира и да отпусне средствата, които институтът изиска от министъра още през октомври 2017 година “, разяснява Румен Георгиев. Той разгласи, че идната седмица, дружно с управлението на Национален институт по метеорология и хидрология, ще изиска среща с министър Порожанов, с цел да бъде контрактувано отпущането на 400 000 лева за института.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР