Народните представители от комисията „Грипен“ връщат с няколко етапа назад

...
Народните представители от комисията „Грипен“ връщат с няколко етапа назад
Коментари Харесай

Комисията „Грипен“ връща назад процедурата за придобиване на нов изтребител

Народните представители от комисията „Грипен“ връщат с няколко стадия обратно процедурата за придобиване на нов изтребител, с цел да могат да се включат нови предложения.

Временната комисия за изтребителите не предлага рестарт на плана за покупка на нов изтребител през цялото време, а от един стадий насетне, заяви председателят Емил Христов. „Ще предложим да не бъде рестартиран през цялото време този план, считаме, че може да продължим от една избрана рамка. Най-важното е да се обезпечи равнопоставеност на всички участници. Да се създадат опити за разискване на оферти за нов многоцелеви изтребител, с цел да реализираме по-високи отбранителни качества за българската армия“, сподели той.

Христов изрази учудването си по какъв начин свръхсилите си работната група по време на служебното държавно управление е съумяла за две седмици да прочете два тома с документи на британски и да извърши класацията.

По време на резюмето си той обърна внимание на обстоятелството, че междуведомствената работна група си е разрешила да запише осми аршин, макар че Народното събрание е утвърдил единствено седем. Осмият е бил за схемата за погашение на новия аероплан.

„В умозаключение ние си разрешаваме да предложим на МО по отношение на решението на КСНС и консенсуса да бъдат обезпечени условия за реализация на трите плана за рационализация на трите типа въоръжени сили, не за сметка, а паралелно с плана, който разглеждаме“, добави той.

От Българска социалистическа партия възразиха, че се е провел арбитражен съд против президента и приканиха от болшинството напряко да запишат в края на отчета и типа на новия вид военен аероплан, който ще купуваме. Таско Ерменков даже сподели част от името му, като пропусна буквата и назова единствено цифрата – 16.

„Нека да оставим решенията и дейностите на тези, които са призвани да ги взимат – изпълнителната власт. Нека Народното събрание и комисиите да не се трансформират в кърпичка, с която да избършат отговорността на държавното управление, моли соцдепутатът. Българска социалистическа партия няма да поддържа отчета, отсякоха депутатите на Нинова.

От арбитражен съд за президента този отчет се трансформира в арбитражен съд на Ненчев, заключи Жельо Бойчев и показа с подигравка, че е доста колеблив дали да не поддържа заключението на комисията. Той попита също по този начин по какъв начин по този начин се е появило четвърто предложение през февруари 2017 година, когато са били обсъждани единствено три предложения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР