Народните представители от „БСП за България Георги Търновалийски, Веска Ненчева

...
Народните представители от „БСП за България Георги Търновалийски, Веска Ненчева
Коментари Харесай

Проблемите на жителите от община Първомай ще бъдат поставени от парламентарната трибуна

Народните представители от „ Българска социалистическа партия за България " Георги Търновалийски, Веска Ненчева и Манол Генов се срещнаха с поданици на община Първомай.

„ Проблемите на общините си наподобяват, защото в огромната си част решенията им зависят от волята на страната да се оправи с бедността, инфраструктурата, обезлюдяването на селата. ", разяснява след срещата си с представители на локалната власт Георги Търновалийски.

В срещите си с жителите на Първомай народните представители от левицата бяха осведомени с редица проблеми, свързани с намирането на техническо решение за прекосяване на ж.п. линията, разделяща града на две. Припомнени бяха неизпълнени обещания за ремонт на мостовете в с. Поройна и с. Градина, които от години чакат наложителната рехабилитация на оборудванията, санирането на Общинската болница и финансирането на реорганизация на моста над р. Мечка, намиращ се на основен път Е80. В диалог с общинските съветници от Българска социалистическа партия бе разискван и казуса за прекосяването на пешеходци и хората с увреждания през подлеза на Гарата, който редовно се наводнява, асансьорите са като дребни езера, а напредването с тях би трябвало да става с изключително внимание.

Въпроси, свързани с оцеляването на самотните възрастни хора и безпокойствие за обществено слабите фамилии бяха в основата на проблемите, сложени в с. Дълбок извор от кметът Костадин Кротнев. Според него при раздаването на обществени помощи, изключително такива от неправителствени организации би трябвало да се търси и мнението ва локалния кмет, който най-добре познава обстановката и нуждаещите се поданици на селото. Георги Търновалийски се ангажира да организира диалог с БЧК, които са главен донор на такива помощи, с цел да се откри най- положителното и работещо решение.

Близо 20 дейни поданици на селото групово посетиха приемната на народните представители с цел да слагат общите проблеми и ежедневните грижи в едно малко обитаемо място, за неналичието на прилежност за възрастните и самотни хора, за изчезналата роля на страна в обезпечаването на техните спокойни и почтени старини. Секретарят на НЧ " Пробуда-1908 година " Дълбок извор изрази своята паника по отношение на настоящата сега законодателна уредба за читалищата и неналичието на средства за ремонт. „ Държавата би трябвало да се погрижи за тях, тъй като в дребните обитаеми места читалищата са едно от последните места, съхраняващи българщината и разрастващи родолюбива патриотична активност. Затова и въпросът за разпределяне на средства за финансови разноски ще бъде подложен в националното заседание. ", безапелационен бе Търновалийски.

Срещите на народните представители в област Пловдив не престават.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР