Народните представители одобриха ратификация на Гаранционното споразумение между ЕИБ и

...
Народните представители одобриха ратификация на Гаранционното споразумение между ЕИБ и
Коментари Харесай

Парламентът одобри заем от 175 млн. евро за бизнеса

Народните представители утвърдиха ратификация на Гаранционното съглашение сред Европейска инвестиционна банка и ББР за заем, провиснал към банката за развиване, за дребните и междинни предприятия, който възлиза на стойност 175 млн. евро.

" За " гласоподаваха депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, ПП-ДБ и Има Такъв Народ, а " Възраждане " бяха " срещу ".

Приемането на ратификацията на първо четене докара до разногласия в пленарна зала. От " Възраждане " се опълчиха на толкоз бързото приемане на това съглашение за разлика от техния референдум, който въобще не беше прегледан в зала. Деян Николов от " Възраждане " разяснява, че Росен Желязков е " позор " за ръководител на Народното събрание.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ също сподели, че държанието на ръководителят на Народно събрание Росен Желязков е било срамно във връзка с референдума на " Възраждане " и неговото " Този парламент е позор по доста линии ", уточни той.

Желязков пък им отговори, че " чувството за позор е субективно чувство " и прикани " не бъркайте жанра - това е Народно заседание, не е фейсбук ".

На 11 юли 2023 година бе подписан контракт за финансиране сред ЕИБ и ББР за заем, отпуснат за дребните и междинните предприятия и предприятия със междинна пазарна капитализация в размер на 175 000 000 евро. Условие за отпущането на заема от Европейска инвестиционна банка е даването на държавна гаранция. 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР