Народните представители обсъждат днес третия вот на недоверие срещу кабинета

...
Народните представители обсъждат днес третия вот на недоверие срещу кабинета
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат третия вот на недоверие срещу кабинета `Борисов 3`

Народните представители разискват през днешния ден третия избор на съмнение против кабинета " Борисов 3 ". Той е на тематика опазване на здравето и е импортиран от Българска социалистическа партия.

Днес ще се проведат единствено разискванията по тематиката. Ще бъдат показани претекстовете на социалистите и причините против тях. По устав гласуването е не по-рано от 24 часа след дебатите и по тази причина ще се организира идната седмица. И ръководещите, и Българска социалистическа партия обаче не очакват той да мине. 

" Ние си даваме сметка, че със 79 гласа (бел.ред.- колкото са депутатите на БСП) няма по какъв начин да падне кабинетът. Важното на този избор е да откри, първо, че в действителност положението е катастрофално; второ – че те не желаят и не могат да се оправят и, трето, да се види, че има опция ", сподели при внасянето на вота водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Социалистите избраха да го внесат сами, без съвещания с Движение за права и свободи. От партията на Карадайъ по този начин и не дадоха отговор ясно дали ще поддържат вота. Очаква се да го създадат, макар че имат разнообразни претекстове от тези на левицата.

" Движение за права и свободи е опозиционна партия в 44-ото Народно заседание. До огромна степен това предопределя държанието на Движение за права и свободи по време на разнообразни вотове, в това число и за съответния, за който ме питате ", каза Мустафа Карадайъ преди две седмици, а преди няколко дни напомни, че Движение за права и свободи са желали политиката за опазването на здравето да е тематика още на първия избор на съмнение.

За да бъде сполучлив вотът, са нужни гласовете на повече от половината депутати, т.е. най-малко 121 гласа, а парламентарните групи на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат общо 104. 

Първите два вота на съмнение също бяха импортирани от Българска социалистическа партия и подкрепени само от социалистите и Движение за права и свободи. През януари тази година беше отритнат този за неуспех на държавното управление в битката с корупцията със 103 " за " и 131 " срещу ". През юни пък беше отритнат този за неуспеха кабинета в политиката по сигурността. Тогава " за " бяха 104 депутати, а " срещу " - още веднъж 131. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР