Народните представители не са освободени от административните си задължения заради

...
Народните представители не са освободени от административните си задължения заради
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Зеленият сертификат за влизане в НС би трябвало да се приема като Закона за движение по пътищата

Народните представители не са освободени от административните си отговорности поради условието за зелен документ в Народно събрание. Това сподели за Нова телевизия специалистът по конституционно право доцент Наталия Киселова.

„ Липсва обаче ред, по който да бъдат спирани депутати без документ и нежелаещи да се имунизират. Зеленият документ за влизане в Народно събрание би трябвало да се приема като Закона за придвижване по пътищата. Всички го съблюдават, без значение дали желаят или не. Решението за новия достъп до Народното събрание обаче не планува по какъв начин нарушителите ще бъдат глобени или върнати. Проблемът е, че и в обществото не бяха положени старания да бъде следено придвижването на хора в закритите пространства, в които заповедта на здравните управляващи важи”, добави още доцент Киселова.

Доц. Наталия Киселова разяснява още, че НСО няма отговорности по реализирането на контрола в постройката на Народното събрание: „ Предполагам, че през първите дни от влизането в действие на заповедта, ще има повече напрежение. Обсъжда се и анулация на това решение. Ще има депутати, които няма да се записват в зала, няма и да се тестват демонстративно. След като няма надзор обаче те няма по какъв начин да бъдат спрени. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР