Народните представители и силовото ведомство обсъждат идеи за по-голяма ефективност

...
Народните представители и силовото ведомство обсъждат идеи за по-голяма ефективност
Коментари Харесай

МВР иска промяна на НПК за по-бързо повдигане на обвинения

Народните представители и силовото ведомство разискват хрумвания за по-голяма успеваемост на полицейската работа. Един от проблемите е обвързван с експертизите, които се вършат от експерти отвън Министерство на вътрешните работи.

Обсъжда се конструкция с бюджетна прехрана за движимости лица с национална подготвеност. От Министерство на вътрешните работи са срещу и да заплащат експертизи, които са назначени с постановления на прокуратурата, и чиято нужда не се споделя от проверяващите органи.

Полицията желае и да възразява против постановления на наблюдаващите прокурори по досъдебни производства пред по-горестоящата прокуратура. Често се случвало да им разпореждат повторни дейности, които към този момент са осъществени, или да се открива нещо, което няма общо с предмета на доказване. Това съгласно проверяващите бави процеса.

Ще се желаят и други промени в Наказателно-процесуален кодекс, които да разрешат на проверяващите служители на реда да внасят претенции до съда за претършуване, изземване и обиски.
Друга смяна в закона, която ще помогне за следствията е да се вкара обвързване за всички физически и юридически лица да дават документи, скъпи бумаги и други обстоятелства.

Други промени, които са обсъждани са основаване на проверяващи органи в структурата на Национална агенция за приходите, както има и в митниците, тъй като материята е комплицирана и характерна.

Според Министерство на вътрешните работи Наказателно-процесуален кодекс би трябвало да се промени по този начин, че предявяването на обвиняването да се прави и когато лицето не се е явило, а е съответно призовано.
Очаква се на комисията да се предложат и още хрумвания за по-ефективно следствие в Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР