Народните представители днес ще гласуват проекторешението за Агенция Пътна инфраструктура

...
Народните представители днес ще гласуват проекторешението за Агенция Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

Депутатите решават за парите за пътните фирми |

Народните представители през днешния ден ще гласоподават проекторешението за Агенция " Пътна инфраструктура " и по този начин най-накрая ще бъде позволен въпросът с парите за пътните компании.

Вчера районната парламентарна комисия одобри на текстовете - композиция от настояванията на Политическа партия и Има Такъв Народ. Това се случи след в понеделник, когато ръководещите реализираха консенсус за АПИ. 

Развръзката по противоречивата тематика идва след две седмици разногласия и замяна на обвинявания. Миналата седмица по проекторешението, което се трансформира в ", в Народно събрание се появиха  - на вносител, на районна комисия, на правна и на бюджетна. Последната от тях, предвиждаше цялостен блокаж на ремонтите по пътищата поради предлагането Народно събрание да утвърждава заплащането за слагането на всеки знак и мантинела. Тази версия бе след две следващи съвещания на бюджетната комисия. На среднощното пленарно съвещание в четвъртък депутатите отхвърлиха и трите останали версии и по този начин. От, обявиха, че държавното управление ще взема решение по какъв начин и какъв брой да заплати на пътните компании. Няколко часа по-късно министър председателят Кирил Петков разгласи, че проекторешението ще бъде наново импортирано в Народно събрание. На идващия ден, с изключение на версията на правната комисия, която бе наново импортирана от Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, се появи и.

Докато депутатите гласоподават проекторешението, пътните компании ще излязат на следващ митинг пред Народното събрание. Движението в центъра на столицата ще бъде блокирано в 11 часа. Блокади и демонстрации са планувани в цялата страна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР