Народните представители, членовете на Министерския съвет, хора от политическите кабинети,

...
Народните представители, членовете на Министерския съвет, хора от политическите кабинети,
Коментари Харесай

Министри и депутати остават без заплати

Народните представители, членовете на Министерския съвет, хора от политическите кабинети, ръководителите на държавни организации и други да не получават хонорари от 1 април до края на изключителното състояние, гласоподава Народното събрание. " За " бяха 170 народни представители.

" След удържане на налози и осигуровки, възнагражденията ни ще бъдат превеждани по сметка на Министерството на здравеопазването ", изясни Красимир Ципов от ГЕРБ, който предложи публицистичните ремонти във импортираното от ГЕРБ проекторешение за заледяване на възнагражденията на народните представители.

Предвижда се за времето от 1 април 2020 година до анулацията на изключителното състояние от начислените хонорари да се вършат удръжки за обществени и здравни осигуровки, както и за налог върху приходите на физическите лица, и останалата сума да не се изплаща на народните представители. Сумата ще се дава за действия по предварителна защита и лекуване на Covid-19.

Красимир Ципов означи, че редакцията не визира механизма на установяване на заплатите на депутатите и насочи зов към пленарната зала да гласоподава единомислещо това предложение.

Българска социалистическа партия отдръпна предлагането си възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на равнище от края на мандата на предходното (43-то) Народно заседание.

" Воля " също се отхвърли от понижаване на главното заплащане от 1 април на равнището на минималната работна заплата за страната.

Това направиха и от ПГ " Обединени патриоти ", които желаеха месечните хонорари да са 50 % от брутните хонорари, като това да важи и за членовете на Министерския съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР