Народни представители отляво и отдясно се обединиха и оставиха пациентите

...
Народни представители отляво и отдясно се обединиха и оставиха пациентите
Коментари Харесай

НФСБ: Оставиха пациентите в ръцете на фармацевтичната мафия

Народни представители отляво и отдясно се сплотиха и оставиха пациентите в ръцете на фармацевтичната мафия – изключително пенсионерите, във време на пандемия и рецесия. Това е позицията на НФСБ след траялите няколко часа през вчерашния ден диспути в Народното събрание. От партията бяха предложили замяната на скъпи медикаменти с евтини генерици (лекарства с изтекли периоди на лиценз и патенти, само че потвърдили своята успеваемост с годините като аспирин, аналгин-хинин, депосулфамид и др.).

Идеята за потреблението на генерици, необятно застъпена в практиката на съвсем всички европейски страни, бе отхвърлена. В Германия 75 % от медикаментите, които се продават, са надалеч по-евтините аналози на скъпите и лицензирани медикаменти, подсетиха от НФСБ.

Говорим за нещо просто и дейно – да дадем опция на хората, в този момент в тази рецесия, да имат опцията да си купят медикаменти, които са по-евтини, само че са ефикасни и потвърдили действието си, акцентира националният представител от НФСБ Георги Колев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР