Народни представители от ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти и ДПС коментираха

...
Народни представители от ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти и ДПС коментираха
Коментари Харесай

БСП: Оставките не се гласуват, ГЕРБ: От БСП явно четат друга конституцията

Народни представители от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Обединени патриоти и Движение за права и свободи разясниха в ефира на Нова телевизия идното гласоподаване на оставките на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков и номинациите на техните наследници - Младен Маринов, Александър Манолев и Петя Аврамова.

Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия съобщи, че щом оставките са подадени, те към този момент са факт и не се гласоподават от Народното събрание, след което разгласи, че опозицията няма да поддържа новите номинации за министри.

По думите му отговорността е единствено и само на премиера.

,,Хората от герб нямат значение. В ГЕРБ не се носи политическа отговорност. Защо не се изиска оставката на Цачева след срутва на Търговския указател или на Порожанов, задето избиха здравите животни на хората? Самите хора, които ще бъдат освободени или назначени, няма да допринесат за нищо'', съобщи Мирчев.

,,След парната баня в Баня сътрудниците от Българска социалистическа партия очевидно са си умряли добре, тъй като е изненадващо, че ще бъдат в залата'', сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя оспори думите на сътрудника ѝ от Българска социалистическа партия по отношение на гласуването на оставките.

,,Оставките се гласоподават, както е по закон. Явно от Българска социалистическа партия имат друго четене на конституцията. Но разбирам, че опозицията прекомерно дълго е в това положение, по тази причина е и този комсомолски проект на господин Мирчев'', разяснява Атанасова.

,,Правителството има своята стратегия, значимото е, че българските жители са посочили кой желае да взема решенията. Премиерът взема решение дали да има други оставки. Така че тази тематика не стои на дневен ред'', сподели още тя.

Десислав Чуколов от Обединените патриоти съобщи, че на този стадий не желаят предварителни избори, а оптимизация.

,,Правят се такива стъпки, с цел да работи това държавно управление по-добре. Ще подкрепим и оставките, и номинациите'', съобщи Чуколов.

,,Ще гласуваме срещу оставките и срещу номинациите. Тази коалиция е нездравословна, противоестествена. Оставки на министри и какво от това? Тези оставки няма да решат никакви проблеми. Споровете сред съдружните сътрудници ще се задълбочат. Няма да има смяна в политиките. Въпреки това считам, че резултатът ще бъде съдбоносен аритметично'', показа от своя страна Нигяр Джафер от Движение за права и свободи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР