Народната поговорка Моят дом е моята крепост олицетворява отношението на

...
Народната поговорка Моят дом е моята крепост олицетворява отношението на
Коментари Харесай

Идва ли срив на пазара на имоти?

Народната сентенция " Моят дом е моята цитадела " въплъщава отношението на българина към парцела. Имотът е желана инвестиция от доста хора както във времена на рецесия, по този начин и на стопански растеж. Според представители от сектора скоро е допустимо да се следи спад в цените, който тук-там ще доближи даже до 20%.

" В средата на идната година можем да чакаме спад на цените на парцелите в обособени квартали. Това се отнася до покрайнините на София, а точно западните региони, някои от източните, както и южните като " Витоша ", изясни брокерът Маноел Попов за Нова тв.

Според него тази наклонност няма по какъв начин да подмине и другите градове в страната, само че там спадът ще е по-малък. Другите представители също потвърдиха, че сега има застой, само че съгласно тях е рано да се реши дали цените ще се намалят.

" Имаме лек спад на покупко-продажбите. Ако той продължи и в идващото тримесечие, е допустимо да има корекции в цените на пазара ", разяснява брокерът Гергана Тенекеджиева. 

Тя е на мнение, че даже и да има спад, няма да е забележителен. Това е по този начин, тъй като не се чака да има растеж на лихвите по заемите, което би било причина за смяна в цените. Въпреки настоящите високи цени, огромна част от клиентите одобряват тази инвестиция като сигурен и рентабилен избор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР