Народната певица Смиляна Захариева успя да надвика Гинес. От книгата

...
Народната певица Смиляна Захариева успя да надвика Гинес. От книгата
Коментари Харесай

УНИКАЛНО! Наша певица надвика Гинес с 3 децибела отгоре

Народната певица Смиляна Захариева съумя да надвика Гинес. От книгата за върховете направиха публични измервания на мощния й глас в осъществяване на „ Излел е Дельо бунтовник “ и се оказа, че тя е от горната страна с 3 децибела, научи HotArena.

Условията на екипа за международния връх бяха измервателният апарат да е на два метра и половина от Смиляна и да се намира на метър и половина височина от земята, да се замери в пространство с тишина до 60 dbc и да задържи 5 секунди гласа си в най-мощната му фаза. „ Беше доста мъчно, тъй като условията на екипа на Гинес бяха доста сурови. Първоначално даже желаеха това замерване да се направи в отворена среда, само че аз им обясних, че да крещиш и да пееш е друго, тъй като в по-шумна среда уредът не може да регистрира точно. Освен това разположението на измервателния апарат на 1.5 метра също е усложняваше задачата, тъй като звукът има характерността да се качва нагоре “, описа певицата.

При тези сложни условия Захариева е достигнала коефициент на мощ на гласа от 113.8 dbc, а прагът подложен от Гинес е бил 110. Според изчисленията на проф. Чушков, предложен да се включи в плана от експертите, мощта на гласа до нея е била с 143.8 dbc, а в главата на изпълнителката – 153.8 dbc. Екипът на Гинес е сложил изискване замерването да се извърши с най-висококачествения шумомер – Cassella, написа " Телеграф ".

Смиляна Захариева се е допитала до астролог на коя дата гласът й ще е най-силен, с цел да се направи замерването. Ивелина Рускова й сметнала, че това ще е на 27 септември. До последно обаче певицата пазеше в загадка деня на събитието, с цел да могат с екипа й да се съсредоточат върху поставените цели и условия. Световният връх се държи от Ник Стефънсон, който обаче доближава своите над 123 децибела с кряскане. Поради липса на сходен аналог представителите на Гинес насочили пловдивчанката да се включи в съревнование за крещене, само че тя изрично отказала. Не се отказала обаче да откри метод да покаже, че гласът може да бъде хубав, мощен и въздействащ без да се крещи истерично, а да пее.

След сполучливия запис в студиото на Мирослав Стоянов под тепетата Захариева и екипът й ще изпратят данните и те ще бъдат прегледани от комисия, която да удостовери достижението й за регистриране в Книгата с върховете на Гинес.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР