Народната банка на Китай посочи, че финансовите рискове пред икономиката

...
Народната банка на Китай посочи, че финансовите рискове пред икономиката
Коментари Харесай

Народната банка на Китай: Забавянето на икономиката ще продължи

Народната банка на Китай уточни, че финансовите опасности пред стопанската система остават високи и че страната е изправена през " ненормални " пазарни флуктуации, които произтичат от външните опасности пред стопанската система, съобщи Reuters. Така финансовата институция продължава реториката си от преди няколко седмици, когато предизвести, че ще усили политиките си за антициклични корекции, напомня Zero Hedge.

Сред тях се включват както фискални, по този начин и парични ограничения, чиято цел е поддържането на стопанската система, акцентират от централната банка в годишния си отчет за финансовата непоклатимост. Според нейните анализатори това ще е належащо най-малко до края на годината поради предстоящото едва показване на стопанството и през последното тримесечие на 2019 година

В момента финансовите пазари са доста чувствителни на промени в световната търговия и на несигурността във връзка с световната ликвидност, показват още от банката, която ще стартира реализирането на контрол на акциите, облигациите и форекс пазара в действително време, с цел да избегне разпространението на риска сред обособените браншове на стопанската система.
 Китай продължава да се доближава към рецесията
Китай продължава да се доближава към рецесията

Индустриалното произвеждане в страната се забави повече от предстоящото през октомври

Миграцията на риска сред обособени браншове на стопанството е допустима, поради възходящата несъстоятелност по дълговите принадлежности като облигациите. Целите на Народната банка ще е предотвратяването на превръщането им в систематичен феномен и обезпечаване на " меко приземяване " на стопанската система при положение на потребност.

Финансовите компликации не се лимитират единствено до корпоративния бранш. Нормата на задлъжнялостта на семействата доближи 60,4% от брутния вътрешен артикул към края на 2018 година Така тя се изравни със цената на знака на интернационално ниво и значи, че рисковете пред неплатежоспособността на индивидите също може да нарасне.

За да се оправи с казуса централната банка даде обещание намаление на налозите - мярка, която в действителност може да отвърна отрицателните резултати от комерсиалната война със Съединени американски щати и забавянето на стопанската система. Увеличаването на разполагаемите средства на семействата ще увеличи търсенето, а евентуално и спестяванията - нещо, от което затъналата в заеми стопанска система на страната има обезверена потребност.
 Следващото огромно нещо: Китай се доближава към нулевите лихви
Следващото огромно нещо: Китай се доближава към нулевите лихви

Политиката надали ще бъде призната незабавно поради все по-бързото повишаване на доста потребителски артикули

Различни органи на централната и локалните управляващи също са в тежко финансово положение, установяват от Народната банка на Китай. Това е изключително правилно в по-бедните региони на страната, където съвсем 15% всред 4,3 хиляди организации бяха оповестени за високорискови. Година по-рано техният дял беше малко над 10%.

По-рано тази година централната банка на страната стартира директното инжектиране на ликвидност и национализиране на някои проблематични дребни и междинни по мярка банки. Сред тях бяха Baoshang Bank, Jinzhou Bank и Hengfeng Bank. Осъществяването на тази политика беше показателна за положението на финансовия бранш, в подтекста на големите задължения в цялата стопанска система.
 Китай стартира да избавя и огромните си банки
Китай стартира да избавя и огромните си банки

Почти 50% в Harbin Bank са били добити от държавни организации против 2,1 милиарда $

Макар и малко по-добро, положението и на най-големите финансови институции (Bank of China, Agricultural Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China и China Construction Bank) не е доста по-розово. Нито една от тях до момента не е дала отговор на условията за способността за понасяне на загуби.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР