Народна музика звуча на покрива на Къщата музей и галерия

...
Народна музика звуча на покрива на Къщата музей и галерия
Коментари Харесай

Инициатива Отворете вашите прозорци повдига духа

Народна музика звуча на покрива на Къщата музей и изложба “Андрей Николов ” в обществена самодейност под наслов „ Отворете вашите прозорци! ”, съобщи БГНЕС. Основната цел на събитието е да насочи формален привет и да се изрази признателност към всички ангажирани в битката против ковид – целия ни медицински личен състав, фармацевтите, гражданска отбрана, органите на реда и всички доброволци.

Катрин Димитрова от Къщата музей и изложба “Андрей Николов ” показа, че макар че не са съумели да създадат своето публично разкриване през март, пламъчето в техните души не е угаснало. “И в действителност взехме решение да дадем нещо назад на хората, които се борят с подлата сега болест, която върлува, и в това време да вдъхнем малко позитивизъм и малко борбен дух във всички българи, тъй като имаме потребност от това ”, уточни тя.

В първото издание на първото по рода си, както споделят уредниците от Къщата музей и изложба “Андрей Николов ”, музикално събитие без аудитория, гост-изпълнители бяха 4 надарени солистки от Квартет „ Ермена “ на Националния фолклорен отбор „ Филип Кутев “. Изпълниха “Хубава си моя горо “ и “Катерино моме ”. Организаторите възнамеряват и последващи издания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР