Народе, съжалявам, че днес ставате свидетели на това, което показва,

...
Народе, съжалявам, че днес ставате свидетели на това, което показва,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституцонно

Народе, скърбя, че през днешния ден ставате очевидци на това, което демонстрира, че българската политическа класа е незряла да оцени обективно и умно историята си и да даде вероятност, да отговори на действителните ви проблеми, да помогне да ги решите и да ви даде вяра. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите по настояването за оставка на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание.

„ Искането за предварително преустановяване на мандата на Валери Жаблянов е нелегално, защото не дава отговор на изискванията на Правилника на Народното събрание, провъзгласен от Конституционния съд за закон “, съобщи тя и дефинира настояването за оставка като противоконституцонно.

„ В ГЕРБ има доста почтени и умни хора, които обществено показаха противоречие с Истанбулската спогодба “, уточни Корнелия Нинова и цитира изявление на депутата от ГЕРБ Георги Марков за Конвенцията. „ Има ли двойни стандарти – народен представител от Българска социалистическа партия показва противоречие с интернационален контракт, народен представител от ръководещото болшинство показва противоречие с интернационален контракт. В първия път това е съображение за оставка, а във втория – не “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

„ Не единствено, че проявявате двойни стандарти, а нарушавате съществени конституционни права “, посочи Корнелия Нинова. „ Лъжете – Валери Жаблянов заставам прав и съблюдава тишината, която се изисква в минутата безмълвие. Единственото, което направи е да предложи към уважението на жертвите на комунизма да прибавим и почитание към жертвите на фашизма “, сподели още тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР