Народът ни напълно осъзнава, че коронавирусът е заплаха не само

...
Народът ни напълно осъзнава, че коронавирусът е заплаха не само
Коментари Харесай

91% от българите са наясно, че COVID-19 поболява икономиката

Народът ни изцяло осъзнава, че коронавирусът е опасност освен за здравето на хората, само че и за стопанската система. Това разкрива изследване, извършено от  " Маркет Линкс ". 91% от българите се тревожат, че пандемията ще има икономически последици, а всеки втори (56%) се бои да не остане без работа.

Целта на социологическото изследване е да покаже какви са най-големите терзания на хората в дните на изключително състояние. Оказва се, че опасенията за стопански неволи са не по-малки от страховете за здравето. Резултатите са показателни -  86% се боят, че следва финансово-икономическа рецесия, и също толкоз - 88%, се опасяват, че могат да заразят непосредствен с невидимия вирус.

В момента има доста неработещи промишлености, доста хора са в неплатен отпуск, а приходите осезаемо стартират да спадат, разяснява социологът Добромир Живков пред bTV.

55% от хората правят оценка напъните на държавното управление и утвърждават оповестения пакет от стопански ограничения на обща стойност 4.5 милиарда лева, демонстрира още проучването. Но единствено 23% от интервюираните считат, че страната има задоволително ресурси да противостои на стопанските компликации с помощта на фискалния резерв и на натпурания за първите два месеца бюджеген остатък.

Националното изследване на " Маркет Линкс " и бТВ е проведено в интервала 27-30 март посредством телефонна и онлайн анкета.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР