Народът направи своя избор и той отреди отново първото място

...
Народът направи своя избор и той отреди отново първото място
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Досега беше лесно, но времето на обещанията свърши

Народът направи своя избор и той отреди още веднъж първото място на ГЕРБ. В 24 области ГЕРБ е първа политическа мощ. Вчерашният ден сподели ново болшинство. Днес то гласоподава необичайно по разнообразни въпроси. Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Направи ми усещане, че натоварените с отговорността до момента за страната приказват с грижа, приказват какво ни чака. Смятате ли, че страната само и единствено се състои от борба и опълчване? “, попита тя.

„ Бойко Борисов е в отпуск. През последните 10 години, когато има потребност той е на всички места. Колко пъти сътрудниците от опозицията са задали съответни въпроси към министър-председателя “, уточни Атанасова.

„ Винаги сме доказвали, че за нас родината е най-важна, не властта. Подавали сме и различен път оставка. „ Планът за възобновяване и развиване е над 300 страници. Той е работен от над 240 специалиста. 38 сесии има сред българските екипи и Европейска комисия. Той е качен на уеб страницата на Народно събрание и може да се види от всички. Предложихме той да бъде импортиран от идващото държавно управление, тъй като остава доста малко време. Ние сме подготвени още в този момент този проект да бъде показан в Европейска комисия. Ние сме виновни, тъй като става въпрос за финансов запас за България “, акцентира Десислава Атанасова.

По думите на зам.-председателят на Народно събрание от ГЕРБ беше единствената партия, която работеше интензивно за пробутване на мажоритарното гласоподаване. Сега ще го създадем още веднъж. Заедно с представителите на „ ИТН “ имаме 162 гласа и можем да го прокараме, само че те се отхвърлят, стана ясно от думите ѝ.

Даниел Митов е прочут политик, с добра биография и извънредно подобаващ за поста министър-председател. Г-н Борисов се отхвърли от двете си депутатски места, от имунитета си, от поста си, тъй като е човек с проевропейска позиция, изясни Десислава Атанасова.

„ За нас е значимо да има непоклатимост в страната ни. Не е отминала пандемията, здравната рецесия в Европа не е отминала, задава се икономическа рецесия. Важно е да има съществено болшинство, което да взема тежки решения, когато се постанова. Досега беше елементарно, само че времето на обещанията свърши, би трябвало да се вземат тежки решения, които са непопулярни “, предизвести тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР