Народът на Тайван никога няма да забрави кървавите репресии на

...
Народът на Тайван никога няма да забрави кървавите репресии на
Коментари Харесай

Тайван никога няма да забрави кървавите репресии на Китай на Тянанмън

Народът на Тайван в никакъв случай няма да не помни кървавите репресии на Китай против демократичните демонстрации на и към площад " Тянанмън " в Пекин преди 32 години и ще се придържа към вярата си в демокрацията. Това даде обещание тайванският президент Цай Ингвен, представена от " Ройтерс ".

Тайван нормално употребява годишнината от събитията на пл. " Тянанмън ", с цел да подлага на критика Китай и да го пришпорва да признае какво е сторил, за неведнъж неспокойствие на Пекин. Китай има искания, че Тайван е негова лична територия, която да бъде завзета със мощ, в случай че е належащо.

Днес се навършват 32 години откогато китайските бойци откриха огън, с цел да сложат завършек на студентските безредици на и към площада. Китайските управляващи не разрешават всякакво обществено възпоминание на събитието в континенталната част.

Пишейки в профила си във " Facebook ", Цай сподели, че народът на Тайван няма да не помни какво се е случило.

" Вярвам, че за всички тайванци, които се гордеят със свободата и демокрацията си, те в никакъв случай няма да не помнят за този ден и твърдо ще се придържат към вярата си, непоклатени от провокациите ", сподели тя.

" Също по този начин няма да забравим за младежите, които са се жертвали на площад Тянанмън на този ден преди 32 години и тази година след година, другари в Хонконг, които постоянно тъгуват на 4 юни със свещи. "

Цай уточни, че петъкът е подобаващ да бъде същия ден, когато 1,2 милиона ваксини против COVID-19 ще дойдат от Япония като държавно подаяние.

" Благодарни сме за навременната помощ от сътрудници, които също отстояват полезностите на свободата и демокрацията, тъй че демократичният Тайван да има повече доверие в демокрацията. "

Съветът по въпросите на континенталната част на Тайван прикани в четвъртък Китай да върне властта на хората и да стартира действителна политическа промяна, вместо да заобикаля да се изправя пред репресиите.

В изказване, изпратено до Ройтерс, китайското бюро по въпросите на Тайван съобщи, че държавното управление на острова " размазва и нападна " Китай, когато би трябвало да се концентрира върху битката с пика във вътрешните случаи на COVID-19.

" Пред лицето на възходящите коронавирусни инфекции и гибелта тази завеса, която употребяват, с цел да нападат другите, е прекалено много. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР