Народът го е казал - спестявайте бели пари за черни

...
Народът го е казал - спестявайте бели пари за черни
Коментари Харесай

8 начина да спестявате пари всеки ден

Народът го е споделил - спестявайте бели пари за черни дни. На процедура обаче заделянето на някой лев може да е мъчно начинание изключително в случай че приходите ви не са доста високи.

За благополучие има някои лесни способи, които ще ви разрешат да спестявате в всекидневието. От Business Insider показват кои са те:

1. Оптимизирайте дребните разноски, без които можете да минете. Създайте си спестовна сметка, в която всекидневно трансферирате дребните суми, които сте икономисали денем. Съвременните технологии разрешават това да става елементарно през мобилните ни устройства. Спестете си обяда на открито, кафето от машина и други, които може да приготвите вкъщи си и сумата от тези спестени разноски незабавно прехвърлете към спестовната си сметка

2. Следвайте 48-часовото предписание за нови покупки. За да предотвратите импулсните покупки, изчакайте 48 часа, откакто откриете нещо, с което желаете да се сдобиете. Това ще ви даде време да преосмислите желанието си да купите продукта.

3. Ползвайте публичен превоз или ходете пешком. Спрете да карате автомобила си всекидневно, с цел да ходите на работа. Вместо това, използвайте публичен превоз. Или пък пробвайте да карате колело или да ходите пешком няколко километра всеки ден, което ще резервира портфейла и здравето ви в положително положение.

4. Използвайте приложения за финансово обмисляне. Те обезпечават съвсем безпроблемен метод да пестите пари всеки ден, защото могат да се свързват непосредствено с вашите сметки, с цел да наблюдават разноските и да ви предизвестяват за проблематични области.

5. Намалете или елиминирайте повтарящите се разноски. Вземете лист или направете електронна таблица и избройте всички повтарящи се разноски, които бихте могли да намалите и даже да елиминирате.

6. Опишете всеки разход. Виждайки къде отиват парите ви всеки ден, може да се замислите за ненужните покупки, които можете би вършиме. Освен това премахването на тези спомагателни ежедневни покупки може да ви помогне да заделите повече пари в бъдеще.

7. Планирайте храненията си. Най-добрият метод да се справите с разхищението на храна е да търсите предписания, за които са нужни припокриващи се съставки. Така ще имате опция пълноценно да изразходвате запасите си преди идващото извършване на покупки и няма да създавате непотребни хранителни боклуци.



8. Изключете електроните си джаджи. Електрониката харчи ток даже когато не работи, по тази причина си създайте табиет да изключвате от контакта уредите, които не ползвате.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР