Narod.bg подава сигнал до прокуратурата за безобразията на кмета на

...
Narod.bg подава сигнал до прокуратурата за безобразията на кмета на
Коментари Харесай

Кметът на Ракитово си купил изборите, синовете на Костадин Холянов плащали по 50 лева за глас

Narod.bg подава сигнал до прокуратурата за безобразията на кмета на Ракитово Костадин Холянов! Наш източник от родопския град даде доказателства, че градоначалникът е определен след тежки операции, свързани с всеобщо пазаруване на гласове на последните локални избори, извършени на 29 октомври 2019-а.

 Избирателят е уверен да гласоподава за Костадин Холянов с 50 лв., които му подава по-малкият наследник на кмета – Георги Холянов

Безобразията са подадени като сигнал до премиера Бойко Борисов , до Агенцията за държавна финансова ревизия и до Сметната палата още на 27 януари 2020-а, само че досега няма никаква реакция.



Информаторът даде на Narod.bg и снимков материал, от който научихме, че извършването на покупки на гласоподаватели в интерес на Костадин Холянов е станало през…неговите синове Георги Костадинов Холянов и Щерян Костадинов Холянов.

 В огледалото на лъскавия джип виждаме сина на ракитовския кмет

На фрагментите виждаме по-малкият от синовете на кмета – Георги Холянов, да подава банкнота от 50 лв. в деня на изборите. Седнал зад кормилото на скъпия си джип, кметският наследник интензивно раздава пари против избор, с цел да може баща му за повторно да седне на върха на ръководството в Ракитово.



А зорът е в действителност огромен – към този момент поел вторея си мандат благодарение на Българска социалистическа партия, Костадин Холянов налива общински пари в джобовете на…синовете си, единият от които е наркозависим към кокаина, удостовери източникът на Narod.bg .

„ Кметът Холянов насочва целия финансов запас от общината към компаниите на синовете си. Показателен даже фрапиращ образец е доставката на горива и смазочни материали към общината от компания, която всички знаем, че е сложена компания. Поставена компания на сина на кмета”. Това изясни общинският консултант от Ракитово Георги Тупаров, който разкри далаверите в общината.

 Купуването на гласове става през доста „ търговци “, наети от синовете на Костадин Холянов


Врътката стартира п
рез 2016 година, когато Костадин Холянов кара първия си мандат отпред на Ракитово. Тогава общината взема решение, че ще й трябват горива и смазочни материали на стойност 350 000 лв..

Реклама

Възползвайки се от малка врата в Закона за публичните поръчки, кметската администрация не пуска конкурс, в който да вземат участие няколко компании, а се стопира на разновидността „ Пряко договаряне без съобщение “.

Тоест комисията, назначена от кмета, сама търси и намира компания, с която да подписа контракт и общината да заплати на тази компания 350 000 лв. за доставка на горива.

По тази скица общината избира компания „ Петро 2016” и подписва контракт с нея. А компания „ Петро 2016” е основана 5 дни преди решението на общината да разпореди поръчката навръх нея.

 Щерян Холянов прави луди пари около татко си, с цел да има какво да харчи по плажовете с любовницата си

Фирмата държи горивото за общината в контейнер на бензиностанцията на огромния наследник на кмета – Щерян Холянов.
Собственикът по документи на компания „ Петро” дава банково пълномощие на сина на кмета, с което го упълномощава, да се разпорежда независимо и без ограничавания с парите в сметката на компанията .

На банковото пълномощие са подписите на притежателя по документи на компания „ Петро”, на сина на кмета, както и на банковия чиновник, участвал при издаването му. Собственикът по документи на компанията в действителност е елементарен служащ в дърводелския завод на сина на кмета – Стоил Адамов.

Според локалните далаверата с горива за 350 000 лв. е единствено една от аферите на кмета Холянов .

Всички бягат, тъй като всичките знаят в каква каша са и в каква верига са подредени. Тук е феодално ръководството . Всичко зависи и се дава от кмета единствено на избрани компании, които са доближени към него – главно на синовете му, дърводобива и дървопреработването.

Там също всичките търгове или в случай че изобщо има търгове, тъй като напоследък няма и търгове, всички търгове се дават на двамата сина на кмета. Мога да ви заведа да погледнете с какви количества дървен материал разполага и единият, и другият и да ги сравним с останалата конюнктура в града.

Сами да прецените кой с какъв финансов запас разполага. Общинският горски до преди три месеца беше назначен на четири часа в Община Ракитово и на четири часа в една от компаниите на един от синовете на кмета Холянов . Сутрин изпраща от гората дървения материал, след обяд го посреща във компаниите на сина на кмета. Говорим за търгове с общинска гора и корист с общинска гора”, изясни пред екип на Нова телевизия общинският консултант Георги Тупаров.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР