Narod.bg подава сигнал до НАП и нейния директор Борис Михайлов

...
Narod.bg подава сигнал до НАП и нейния директор Борис Михайлов
Коментари Харесай

Narod.bg сезира НАП: Злоупотреби, пране на пари и корупция в бизнеса на Красимир Дачев

Narod.bg подава сигнал до Национална агенция за приходите и нейния шеф Борис Михайлов за установени голям брой обстоятелства и условия, касаещи бизнес дейностите на известния „ бизнесмен “ Красимир Банчев Дачев с ЕГН 500222****, които пораждат основателни подозрения, че същите прикриват и/или реализират разнообразни схеми за финансови и икономически злоупотреби, измами и незаконни и корупционни покупко-продажби в изключително огромни, изпиране на пари и други тежки нарушавания на открития в Република България правов ред.

В частност става дума за тежки нарушавания на финансовото и данъчното законодателство, включително фрапантното разминаване сред формалните приходи на Красимир Дачев и заявените от него притежания на милиони в пари и разнообразни собствености в България и в чужбина.

В допълнение представяме данни и обстоятелства, които допълват посочените в първичния сигнал подозрения за корупционни покупко-продажби и схеми, проведени от Красимир Дачев, съставляващи тежки данъчни и финансови нарушавания, които се намират в директна връзка с в началото изложените такива в моя първичен сигнал.

Фактите са следните:

I. Контрол на български предприятия посредством офшорни компании

През интервала 2008-2014 година Красимир Дачев упражнява правата си на притежател в негови предприятия посредством потреблението на офшорни компании, които вкарва в органите им на ръководство.

1. „ Алуком “ АД

Такъв е казусът с „ Алуком “ АД гр. Плевен EИК 114056800. В органите на ръководство на това сдружение през този интервал участвуват две следени от Красимир Дачев посредством негови подставени лица офшорни компании – Алуинженеринг – Делауер и Алуинженеринг Доминиканска Република.

През 2014 година тези сдружения изчезват.

Реклама

2. „ Осъм “ АД.

Такъв е казусът и с „ Осъм “ АД гр. Ловеч EИК 110001541. В органите на ръководство на това сдружение през този интервал взе участие офшорната компания Алуинженеринг Доминика.

Тези обстоятелства слагат следните въпроси:

Кой е действителният притежател на Алуинженеринг – Делауер, Алуинженеринг Доминиканска Република и Алуинженеринг Доминика? Ако се откри, че това е Красимир Дачев, следва да се ревизира дали същият е заявил по законоустановения ред тази благосъстоятелност и произхода на средствата за нейното придобиване? Реализирани ли са парични обороти през сметки на тези сдружения, в случай че да, чии са тези средства и кой се явява крайният им бенефициер? Ако това са средства на Красимир Дачев, от кое място, от кого, на какво съображение той ги е придобил и легален ли е техният генезис? Каква е повода Красимир Дачев да се крие зад тези сдружения? Дали тези сдружения не са употребявани за изпиране през задгранична офшорна компания средства на нейния притежател и да се легализират по този метод в България? Как, по кое време и с какви средства Красимир Дачев става притежател на „ Алуком “ АД и „ Осъм “ АД. В случая става въпрос за съществени вложения, което съгласно мен наложително допуска проучване на въпроса по отношение на произхода на средствата за тяхното осъществяване.

Narod.bg упорства Национална агенция за приходите да извърши инспекция на всички банкови сметки, открити в български банки на името на тези офшорни сдружения с оглед откриване на укрити приходи/приходи с непостоянен и/или противозаконен генезис и отбягване заплащането на дължими налози.

ОЧАКВАЙТЕ втора част, с цел да научите за колосалния бизнес на персоналния водач на Красимир Дачев и дали не става дума за грандиозни измами с подставено лице

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР