Нарочно не говорим с войнствена риторика и неслучайно цитирах президента

...
Нарочно не говорим с войнствена риторика и неслучайно цитирах президента
Коментари Харесай

Стефан Янев: Нарочно не говорим с войнствена риторика

Нарочно не приказваме с войнствена реторика и неслучайно цитирах президента Путин, той сподели, че това е специфична интервенция, по тази причина, тъй като по този метод нито НАТО, нито президентът Путин затварят изцяло вратата за дипломацията. Това разяснява пред публицисти министърът на защитата Стефан Янев откакто Народното събрание изслуша при закрити врата информация от службите за сигурност във връзка със почналите военни дейности в Украйна.

В един миг дейните дейности ще свършат, ще има потребност още веднъж от дипломация и в този смисъл би трябвало да бъдат отворени тези канали, тъй че да може да се омиротвори обстановката, когато това е допустимо, уточни Янев. В отговор на въпрос той разяснява, че постоянно след жертвите има дипломация.

Пряка опасност за страната от боен спор няма, само че рисковете от стопански и обществени ограничения постоянно съществуват, съобщи министърът на защитата.

Той уточни, че са уведомили депутатите за действителната обстановка. Имаме сериозен въоръжен спор, сподели Янев. " Знаете държанието на НАТО, декларациите на генеалния секретар, на страните членки, надлежно на Европейски Съюз. Предстои Съвет довечера в Европейски Съюз, на следващия ден ще има поредни два съмита в НАТО “, сподели министърът. Той уточни, че довечера ще има видеоконферентна връзка сред министрите на защитата на така наречен група Б9.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР