Наркотрафикантът Огнян Атанасов от меката на дрогата - петричкото село

...
Наркотрафикантът Огнян Атанасов от меката на дрогата - петричкото село
Коментари Харесай

Българският Ескобар се измъкна от гръцкия пандиз със страшна шашма

Наркотрафикантът Огнян Атанасов от меката на дрогата - петричкото село Тополница, съумя да се измъкне за следващ път от затвор в Гърция, където бе преведен да изтърпи присъда за трафик на опиати.

Атанасов, добил не на смешка прозвището петричкия Пабло Ескобар, подлудил гърците с тежкото си здравословно положение - остра форма на Паркинсонова болест, и с цел да не харчат пари по лекуването му, гърците го върнали в България да изтърпи присъдата си в Централния софийски затвор.

Това се случило преди няколко седмици, а прехвърлянето и прекосяването му през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " със засилен полицейски ескорт бе осъществено без доста звук, написа struma.com.

Атанасов е настанен в Централния софийски затвор, само че изискванията очевидно не са му се отразили добре и признаците на болестта му мощно се изострили. Така, със мощно разтърсено здраве, болен и безсилен, Огнян Атанасов се лекува във Вътрешно поделение на Затворническа болница, оповестяват негови близки.

Успя за следващ път босът на петричкия ъндърграунд да се избави от тежките условия в гръцкия затвор, чийто жител е бил преди време, само че избяга като Монте Кристо, употребявайки приспаната зоркост на затворническата стража, която виждала в него постоянно болния и уродлив нарушител.

Артистизмът му е легендарен. Атанасов може да ти скъса сърцето, разказвайки трагично униженията, на които е подлаган в пандиза преди да реши да избяга.,бедността му и множеството налегнали го заболявания.

Бягайки от пандиза в Гърция Атанасов реши, че ще става кротичък жител и стартира да сади тополи. После се захвана с различен тип земеделие, само че оперативната информация, достигаща до полицията бе, че е отпред на проведена незаконна група, занимаваща се с интернационален трафик на опиати.

Многократно арестуван, Атанасов постоянно съумява да се измъкне от правораздаването или да го усложни оптимално. Така повече от 20 години. Делата му се трансферират от съд в съд, стигна и до спецсъда, само че още веднъж тежкото му психологично положение повлия и делата бяха спрени.

Има и дело в Окръжен съд Благоевград за опиати. И тук го отлагаха поради постоянно болния обвиняем с съществена защитна версия - тежко здравословно положение.

И по този начин до момента в който вървяха делата му, от съд на съд, през 2019 година в село Тополница бяха задържани, при зрелищна акция, 5-има мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин, а в Хасково задържани двама с 46, 52 кг хероин.

Всички те, свързани с Огнян Атанасов и неговата мрежа от дилъри. Арестуваха боса Атанасов и отново го пуснаха поради остра психологична рецесия в ареста, предизвикана от използването на опиати и медикаменти. Измъкна се.

После гърците го желаеха да излежи присъда за трафик на опиати при тях и той още веднъж се озова там, откъдето съумя да избяга. Преди към три седмици Огнян Атанасов е конвоиран през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата от Гърция за България. Тихомълком за Софийския централен затвор.

За финансовото му положение, насъбрано от дрога се носят митове, в случай че го слушаш той едвам свързва двата края. Припечелва като аграрни производител към 15 000 лв., които заявява публично, живее в къщата на родителите си и кара коли на другари.

А другояче всички знаят, че Атанасов е натрупал несметни благосъстояния. Легенди или истина, факт е, че Огнян Атанасов постоянно съумява да се избави от тежкото задължение в пандиза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР