Наркотиците убиват - това е мотото на открит урок в

...
Наркотиците убиват - това е мотото на открит урок в
Коментари Харесай

Как учениците да се пазят от наркотици?

" Наркотиците убиват " - това е мотото на открит урок в 133-то СУ в София. Представители на Агенция Митници и Министерството на образованието срещнаха от близко децата с пагубното въздействие на дрогата. Децата като се изключи че видяха по какъв начин се вършат полеви проби за опиати от митническите чиновници, минаха и курс по самозащита. Боряна Черганова с детайлности за образователния час в директната ни линия.

" Това е извънредно наболял проблем. Както споделих, предварителната защита е най-важното нещо. Винаги приемът на опиата води до гибел - дали е по-бързо, дали е по-бавно, постоянно резултатът е пагубен. доста е значимо децата от най-ранна детска възраст да бъдат осведомени с вредата от опиатите, да бъдат осведомени по какъв начин работят наркодилърите ", сподели доктор Юлия Николова, уредник на самодейността.

Над 3 хиляди типа наркотични субстанции има на пазара, родителите употребяват разнообразни проби, с цел да проследят дали децата им използват дрога. Служителите от Агенция " Митници " признаха, че наркотичните субстанции, които се откриват в багажи на летище София най-често са кокаин и амфетамини. Средно годишно се разкриват 50 до 70 случая на владеене на наркотични субстанции.

" От 13 до 18 години, това е най-застрашената възрастова група, в случай че преди години диапазонът беше 10-ти 12-ти клас, в този момент възрастта е много паднала за жалост и по тази причина се стремим да работим с все по-малки деца. " сподели Стефан Бакалов от митническата организация, която провежда откритите уроци.

Доктор Юлия Николова прикани изпълнителната, законодателната власт, родителите, църквата и всички нас като общество да се борим против дрогата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР