*** Нарко- и криминална прегръдка на полето на електрическия ток

...
*** Нарко- и криминална прегръдка на полето на електрическия ток
Коментари Харесай

ПОДЗЕМНИЯТ СВЯТ НА ЕДНО ГИНЧЕ

*** Нарко- и престъпна прегръдка на полето на електрическия ток с поддръжката на елита ни пали свещта на България
**** Скандални документи в вложенията й

Бизнесът на Гинчето, дето в този момент купува ЧЕЗ е слънчеви (фотоволтаични) паркове, които вършат ток от силата на Слънцето.
Имала активи за най-малко 100 млн. лева, се кълне тя самата.
Това настояват и виновните държавни фактори, и банкери, и специалисти и анализатори, и коментатори и публицисти, и сульо и пульо.
А в този момент да забележим тези „ активи” – има ли ги, няма ли ги и това, което в действителност е укрито посредством тях.

Като прегледен образец за фактически протичащото в тези „ бизнесоперации” ще взема една от най-значимите от нея. Онази за един мегаломански план, който щял да смае освен България, а даже и светът.
_________________________________________________

През 2010 година родата на Гинчето и сие вземат решение да създадат най-големият освен у нас, а и в цяла Европа слънчев парк – този сред пазарджишките села Априлци и Сбор. Разчетите са на няколко стадия да се влагат по десетки и десетки, и десетки, и десетки милиони евро, като сумата в последна сметка надмине стотици милиони – по експретна оценка 200 милиона евро. (посочената първична цена в документите на плана е малко по-ниска – 345 милиона 807 хиляди и 500 лв..)

За задачата от фирмената си огърлица Гинчето и сие отбройват едно зърно – “Риал Стейтс” ЕООД. Тази компания се води на Петрана Георгиева Пайтакова, майката на Гинчето, а в съответния случай с този слънчев парк майката и компанията се съставляват от самото Гинче.

Енергетиката е следена от страната стопанска сфера посредством Комисията за енергийно и водно контролиране
Сега, по договорката за ЧЕЗ в този момент шефът й лъжливо твърди, че и пръстът си не могат да помръднат, преди да бъде финализирана до дъно. Но тогава, за този голям слънчев парк (за разлика от сега) още преди началото на плана ДКВР изисква всевъзможни данни, с цел да утвърди тази инвестиция и даде лиценз.

С писмо вх. № Е-ЗЛР-Л-66/ 06.08.2010 година Гинчето ги дава на държавния орган.
Разгръщаме тези документи, дадени тогава от великата предприемачка Гинчето.
Дебел сет от хартия. Е, не тежи чак толкоз като тези 15 кг сет документи за договорката с ЧЕЗ, дето в този момент същата тази комисията макар отговорностите си не желае ни да го види, ни да ги помирише дори, камо ли пък да го изиска.

Внушителна купчина документи.
Купища от нотариални актове за земята, от строителни позволения, контракти за създаване на инфраструктурата за парка, за доставка на фотоволтациите, показване на компаниите кои са и дали са надеждни, презентации, механически параметри, лизингови контракти за структурите, контракти за строителството, прелиминарен контракт за присъединение към мрежата на НЕК и други
Терен с фотоволтации от съвсем 2000 декара и обща мощ от 60 мегавата, която след това нараства на 80 мегавата!
––––––––––
В този сет липсват документи за европейското финансиране. За тези, които не знаят – всички коларни паркове, вятърни и такива на биомаса у нас са построени и с европейски дотации – сред 75% и 90% от цената им. А се питайте за какво тогава цената на киловатчас от тях беше избрана макар авантата на такива неприемливо високи нива?!
–––––––––––
Но и по този начин досието е в действителност сериозна работа. Която се оказва сериозна спекулация.
За терените общината прибира половин милион лв., а дъбовата гора е изсечена и носи на компанията по оценки към 6 млн. лева Община Пазарджик също туря едно рамо за реализацията на дървесината – 5 000 кубика от изсеченото са завършени с товарителници на нея, а тя след това ги раздала на бедните и ромите в циганската махала. (поне по документи е така).

Но в този момент ни интересуват на първо място не тези „ дребни” афери с изсечени гори, дървесини, европейски пари, а най-голямата в този максимален на континента слънчев парк.

Най-интересни са документите, изисквани от страната, с цел да се потвърди финансирането – парите, с които ще прави плана и каква ще е схемата за намирането им (ама в този момент по договорката за ЧЕЗ излезе, че сякаш тези неща били светая светих и страната сякаш нямало право да се меси в връзки сред частни фирми).

** НЕСЪЩЕСТВУВАЩА БАНКА В ЛЮКСЕМБУРГ *****

Един от тези документи е озаглавен „ Писмо за желание за финансиране от I.FI.L. Bank Institut Finacier du Luxembourg”.
Наименованието е илюзия!
Пълна!
Защото макар названието не става дума изобщо за присъединяване на каквато и да е банка, камо ли пък от Люксембург. Но очевидно родните служители са се доверили наивно (наивно ли?!) на толкоз авторитетно звучащото наименование на институцията.

https://suite.endole.co.uk/…/06386234-i-fi-l-bank-institut-…

А тя не е нито банка, нито кредириращ институт, а компания.
Не се намира в Люксембург.
Регистрирана е в Лондон, в британския Търговски указател под номер 06386234.

Както се споделя – прясно родена е.
Пръква се на белия свят през 2007 година, в Лондонското Сити, когато се ражда и концепцията за фотоволтаичните вложения на Гинчето у нас.
Като се споделя, де го чукаш, де се пука.

Но и там, в този международен финансов център май наподобява, че познават такава фамозна международно персона като Гинчето, та й подават братска ръка.
А в този момент дано да забележим тази братска английско-италианска ръка, посочила се по този начин, като че ли е люксембургска банка.

Последният посочен неин необут е някаква сериозна бизнес-дама. Над 60-годишна.
Толкова е сериозна, че за нея в международната професионална бизнесмрежа Linkedin не може да се открие нищо. И изобщо където и да е. Е, въпреки и трудничко, може да се намери нещичко за дамата в пенсионерска възраст – в Италия е, на крачка разстояние от Неапол, в малко италианско градче Lioni.
И за другите участници-бизнесмени мъчно може да се откри нещо. Едни са от Швейцария, други – чак от оня завършек на света, от района на Тихия океан и една автралийска провинция. Компанията не е заявила характерен предмет на активност. В графата е „ други, неописани дейности”.
Компанията мяза на италианска по състава си на директорския ръб в нея.

Разбира се, не бях сюрпризиран, че посредством тази и зад тази компания се подвизава втора, друга компания, зад нея пък – трета и изобщо последният да затвори вратата… …
Компанията, която финансира Гинчето на практика завършва с белия свят, когато завършва и фотоволтаичната епопея на Гинчето. Приключва, тъй като активността й по-късно незабавно замира и е в развой на закриване.
Така че Гинчето е популярен предприемач и популярен политик. Не единствено командва родните държавници, само че командва и международните банкери.
Дали?
Защото през целия интервал на съществуването си онази компания, дето сякаш е банка, е дребничка компания. Тази „ световна” компания няма регистриран уебсайт, няма имейл, не си е заявява телефоните… А сякаш въртят общопланетен бизнес!
Много ми замязя на тези „ пощенски кутии”, през които претакват пари с неразбираем генезис.

***** НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ФИРМА
В АВСТРИЯ ДАВА ПАРИ ****

Представен е и междуфирмен контракт сред „ Риал Стейтс” ЕООД (фирмичката на майката на Гинчето, представяна от самото Гинче) и „ Петролинкс Ханделс” за обезпечен заем от 14 млн. евро. Сключен е на 11 май 2010 г.- и дефинитивно заемът би трябвало да се погаси на 31 август 2020 година Една ипотека и постъпленията от продажбата на тока, създаден от Слънцето, подсигуряват тези милиони.
Тази компания е натоварена и с виновната логистика по доставките на оборудването.
С други думи този „ актив” – този слънчев парк на Гинчето към този момент е заложен заедно с приходите и облагите си. Активът е неин, но не може да подсигурява заемите за покупка на ЧЕЗ, тъй като подсигурява други заеми към други банки и лица.
Така биха се произнесли за обстановката финансовите специалисти.
Аз обаче, както постоянно, ще се произнеса и оттатък техните изводи.
.
За разлика от предходната компания – псевдобанка, тази не е италианска, записана в Лондон.
Австрийска е. Регистрирана е във Виена. Също е без достолепна история зад тила си като предходната, въпреки че си играе с милиони.
Създадена е през 1997 година Управляващ шеф до 2015 година е бил Кристиян Стойца.
Какъв е той по националност?
Не бързайте с изговаряне, че е италианец. Румънец е.

Има положителни връзки с България, даже известно време е работил тук, подвизавал се е в родната „ Свилоза” на мултимилионера Красимир Дачев. (наскоро той отбрани Гинчето със зъби и нокти, както се казва).
Специалист е по дървесината. И австрийската компания, в която след това се е отзовал, също е профилирана в дървесината.
Ох, очевидно има нещо общо сред дървото и елтоците, но аз не го знам! Нито съм подобен потенциал като Гинчето, нито като мъжът й, дето ни го показват за физик.

–––––––––––––––––
БИЗНЕС И НЕ-БИЗНЕС
Въобще италианският бизнес, от който потеглят парите на Гинчето, е необятно показан в България. Това е добре!
Лошото е, че още по-добре са показани италианските мафии, които работят на финансово-банковия и всевъзможни други пазари у нас.
При това в последното десетилетие сицилианците и „ Коза Ностра” отстъпиха палмата на шампионата у нас на „ Н,Драгетата” – ужасяващата мафия от Калабрия.
Според тежката медийна артилерия на немския хайлайф – в. „ Ди Велт” тази най-мощна международна мафия се чувствала като вкъщи си (забележете цитата) … в България и Румъния.
Това написаха в този момент – на 1 март във връзка убийството на моя колега-журналист Куциак, който разкри връзки на тази мафия на най-високо държавно ниво в Словакия.
https://www.welt.de/…/Organisierte-Kriminalitaet-Die-Mafia-…

Пред медията интервюирания от нея Франческо Форджоне, някогашен началник на парламентарната комисия за противопоставяне на мафията в Народното събрание в Рим, който от години е под полицейска протекция поради опасността за живота му споделя следното:
„ В двете страни те перат пари, влагат и правят противозаконна търговия. Например големи средства от търговия с опиати и оръжие се влагат в недвижими парцели в България и Румъния или в АКЦИИ НА ПРЕДПРИЯТИЯ “ Интрументариумите постоянно са нормалните: желаят да печелят пари, пране на пари, ИНВЕСТИЦИИ, ФИНАНСОВИ СДЕЛКИ …”
–––––––––––––––

След това нелирично отклоняване дано да продължим с финансирането на Гинчето.
В тази финансова договорка, в която „ авторитетна” компания Petrolinks Handels GmbH с румънски началник, подвизавал се у нас отпуска доста милиони за вложения, има нещо доста гнило.
Защото компанията не може да се открие нито в международната бизнесмрежа „ LINKEDIN”, нито в бизнессправочници от вида на този на Блумбърг и други
http://austrian.company/gesells…/petrolinks-handels-gmbh-wZ3

Може да се откри единствено в някои жълти страници. И толкова!

Най-същественото за нея е, че тя не попада, не може да се намери в австрийския търговски указател.
Не е записана там!
https://www.justiz.gv.at/…/firmenbuch~8ab4a8a422985de30122a…

Опааа-а! Това към този момент не е бизнес, а мирише на незаконна активност.
Може би по тази причина се твърдеше преди време по медиите, които представяха плана, че е испанска. Да, но обаче и в Испанския указател няма записано такава компания.

Какво се оказа?
На първо време едни 14 млн. евро падат като че ли от небето и съгласно документите се изпират, пардон – сбърках, съгласно тях се влагат в слънчев парк. А на второ и трето време след тях следват нови и нови десетки милиони.
(бел: в България има записана и действителна за разлика от това австрийско сдружение едноименна компания – Петролинк с фирмено дело № 11685/2002. Колкото и да я търсите обаче, тази компания в никакъв случай няма да я намерите в обществената част от нашия Търговски указател.)

***ФИКТИВНИ БАНКОВИ ГАРАНЦИИ
И НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ БАНКЕРИ КРЕДИТИРАТ **

В документите за голямата международна инвестиция на Гинчето има и безусловна банкова гаранция, издадена от Abbey National Financial plc.-Santander Group в интерес на Barelays Bank Pie London за кредитна линия от 15 млн. евро.
Едната банка подсигурява, другата дава парите (поделят си риска) и тези 15 млн. евро заем отиват при строителя на парка „ Атлас 3 Груп” ООД (фирмата е на Славчо Върбаков – брачният партньор на Гинчето), с цел да го построи.

Обаче от 11 януари 2010 година британската Abbey National Financial plc, която е закупена от испанската Santander Group, към този момент не се споделя по този начин.
Назовава се Santander UK.
И тук също пораждат скандални въпроси.
Например по какъв начин един държавен регулатор като Комисията за енергийно и водно контролиране в късното лято на 2010 приема като постоянна тази гаранция при изискване, че по това време банка с такова наименование няма!
Няма от близо 8 месеца време!
Тази банкова гаранция в тази ситуация е невалидна, да не кажа по-силна дума!

А в този момент да забележим другата банка – Barelays Bank Pie London, която опряна на невалидната гаранция, ще даде парите за заема.
Явно банкерите й са цялостни идиоти.
Ама не са!
Защото не съществуват!
Такава банка – Barelays Bank Pie London няма в британското Сити.
Няма и в цяла Англия.
Няма я и по целия свят!
След дълго и трудно ровене открих обаче, че е имало такава банка.
Имало е на остров Ямайка.
Имало я е в предишното, само че от дълго време не съществува.
Поне от 80 години е на оня свят. Намерих я маркирана на антикварна пощенска картичка – наслада за колекционерите.

***** РЕЗУЛТАТ: НЕСЪЩЕСТВУВАЩ ФОТОВОЛАИЧЕН ПАРК *

Ще спра с документите дотук. Вярно, не е 15 кг като онази за договорката с ЧЕЗ, но си е една дебела директория и с цел да я опиша цялата, ще би трябвало да напиша още такава дебела директория.
Ще отбелязвам единствено краят на тази история.

По искане и гледище на самата Гинче със заявление вх. E-ЗЛР-ПР-92 от 28.12.2015 година от името на тяхната компания „ Риал Стейтс” ЕООД с Държавната Комисия за енергийно и водно контролиране взима Решение № Пр-Л-336 от 11 май 2016 година
С това решение се удовлетворява молбата на Гичето да бъде прекъсната лицензия № Л-336-01 от 23.08.2010 година за активността „ произвеждане на електрическа сила “ с изискване за създаване на енергиен обект, издадена на „ Риал Стейтс “ ЕОО.

–––––––––––––––
Както е маркирано (цитат): „ Същевременно все още не са подхванати дейности по осъществяване на контракта за присъединение и осъществяване на бизнес проекта, в частта, касаеща създаване на генерираща мощ. Дружеството сочи, че няма почнало строителство и незавършени обекти.”
Комисията заключава, че „ по отношение на гореизложеното и поради събитието, че липсва имущество, посредством което се реализира лицензионна активност или недовършен обект настояването на „ Риал Стейтс е възможно и основателно”
––––––––––––––
Ако не сте разбрали – няма го най-големият фотоволтаичен план в Европа и един от най-големите в света – 2000 декара фотоволтаичен парк!
Въобще го няма – даже в никакъв случай не е строен!.

Бел.: има обаче едни голи стъкълца, вапцани черно на една педя земя, едвам не е без никак, които обаче в никакъв случай не са произвели ток. И няма и да произведат.

Но пък има едни стотици милиони евро с неразбираем и мъждив генезис, превърнати в бели и кристално чисти пари под претекста за фотоволтаичен парк. Най-вероятно са с мрачен генезис от Италия. Подозирам международната мафия „ Н,Драгета”, само че нямам опция да си направя инспекцията и в Италия.

~~~~~~~~~~ Из подземния свят на Гинчето ~~~~~~~
На този декор не е удивление, че лицето Олег Попов обществено е апетитен като част от нашумялата незаконна група на дедесари, наркотрафиканти и убийци „ Килърите” и дясна ръка на шефката „ Кървавата Мила” – Мила Георгиева (доведена щерка на някогашния началник на митниците Христо Кулишев, правила „ бизнеса” с Иван Георгиев Танев -Универсалния, наследник на някогашен аграрни министър – Георги Танев).
Не за чудене, че Олег Попов е бил задържан по отношение на това през януари 2015 година, хм, по простъпка, не е и за чудене, че е бил пуснат на независимост. Не за чудене, че на „ свободата” по-късно – на 26 май е изловен с 105 кг амфетамини. Не е за чудене, че Софийският апелативен съд на 8 септември го освобождава от задържане с „ парична гаранция” от 5 000 лева
Само ще отбележа, че приключенията с Темида застигат този Олег Попов след сигнала на американската организация за битка с опиатите ДЕА и нейно международно следствие на на връзките сред италианските мафии и колумбийските наркобарони.

А кой е този Олег Попов?
Ами лицето е единият от първичните съдружници на Гинка Върбакова в „ Мобайл инфо нет “ и съуправител с нея в тази компания. В друга компания „ В-С-О “ той е съдружникът на брачна половинка на Гинчето – на Славчо Върбаков.
Това са единствено елементи от този под земята свят. Има и други.
Но даже тези късчетата от голямата му мозайка са показателни.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

*****
*****
*****
ПОСЛЕСЛОВ

Преди 23 години – през 1995 влязох в изострен и доста рисков спор със международни колумбийски наркомафии и държавното управление на Жан Виденов. Наследило рухнала стопанска система, на практика банкрутирала банкова сфера, останало без финанси, то благосклонно даде позволение у нас да се позволен и да се изперат 10 милиарда $ мръсни наркопари –на първо време, а след това и повече.
(поредица във в. „ Труд”:
Наркокартели си поделят България,
властта оказва помощ, най-после идат патроните
Щатски долар 9.5 МЛРД. СА ПРЪСНИТЕ ПАРИ У НАС,
ВСЕКИ ВЛАСТНИК КОЗИРУВА ПРЕД ТЯХ
**** Кой да ги препира е главният политически и стопански проблем на прехода)

Написах, че:
„ Тези пари корумпират и мафиотизират ръководството по този начин, че даже Херкулес не ще успее да почисти авгиевите му обори. Държащите кормилото на властта политически сили също се криминализират до дъно. Факт е, че до момента нито политик, нито народен представител повдига въпроса за тежките последствия от безогледното пране на съмнителни капитали.
Продължи ли това, продължи ли по този начин, ще бъдем втора Колумбия, втори златен триъгълник. Появят ли се още трупове на дневен ред, значи към този момент сме.
Една крачка дели България от пъкъла на наркоцарството и дребна стъпка от предверието на жестоката тирания.”

23 години по-късно мога да направя същото умозаключение около договорката с ЧЕЗ.
Да,у има и смяна. Списъкът на международните мафии се пообогати – към този момент и с една общосветовна „ НДрагета.”

От едната страна в договорката са средства на глобени съветски банки, на съветски милиардер – перач на пари и негови мътни съдружници, също милиардери, на тяхна банка, зачената от конструкция, известна като отделение на съветска секретна работа.
От другата страна е Гинчето, опряно на мощното очевидно рамо на държавната власт и невидимото на всякакви мафии – родни и международни.
Едни нечисти пари да бъдат изпрани с директното подпомагане и помощ на виновни държавни институции, властта, елита, държавното управление и самия министър председател Борисов. И освен с помощта, само че и посредством държавните пари, които най-после ще купят дяловете на ЧЕЗ от Гинчето и по този начин ще легитимират изцяло и абсолютно мръсните да светят като Сваровски кристал.

От третата страна сме ние. И България.
Паричните потоци в родната група ЧЕЗ годишно по публични доклади са 1.5 милиарда, а съгласно мен – към 3 милиарда Затова е и апетитът извън, от подземния световен бизнес – ще се пере на едро. И посредством България – в цяла Европа и светът.
Парите са и власт. В случая – на международни мафии, надалеч по-безпощадни от родната.
Тези пари ще закупят медии, предприятия, ще основат свои нови политици. Те ще вземат тока на България – първоначално, с цел да й възпламенят свещта! И на нея, и на всички нас, живеещи на тази територия, когато я завладеят дефинитивно.

И най-после ще възпламенят свещта и на вас, управниците на тази страна и фамилиите ви, тъй като знаете надалеч повече от мен. И тъй като, когато светът се намеси, че ще окаже, че сте излъгали тези мафии в упованията им, но сте прибирали комисионите им.

*****
„ НДрагета” се оказа стъпила в кабинета на словашкия министър председател Фицо – измежду съветниците му.
Един „ гад” като мен – публицист заплати с живота си разкритията, които направи

=======================
Г-н Премиер,
Трябва ли да смятам, че с изключение на всякакви родни мафии „ Килъри “ и международните мафии са стъпили освен при министрите ви (засега мога да го потвърдя за двама), освен измежду елита от родни политици (вкл. опозиционни) и олигарси, само че и директно във Вашия кабинет?
Поканени персонално от Вас, с цел да се здрависват и прегръщат с Вас, тъй като стоите зад тази договорка и купувача в нея Гинчето?
========================

записка:
Публикацията ще бъде изпратена от мен на европейските органи на Европейски Съюз и външни министерства с искане за реакция.
Тя ще бъде изпратена и на чешкия президент, на премиера им, на управителните органи на ЧЕЗ, на чешки медии.
Трябва да знаят, че с изключение на пране на пари договорка за ЧЕЗ, както стана с фотоволтаиците няма да има. Такъв е замисълът – за хора като тях и с тяхната осведоменост ще стане ясно за какво.
Най-вероятно споразумяването с Гинчето ще отнесе и кариерите на тях самите.
Надявам се, че този път българите ще се разсънят от летаргията. У нас може да е неприятно, само че въпреки всичко сме парадайс в съпоставения с Колумбия и дълбокия италиански Юг.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР