Наричат лобелията мислеща“ билка, тъй като веднъж щом я поемете,

...
Наричат лобелията мислеща“ билка, тъй като веднъж щом я поемете,
Коментари Харесай

Коя е „мислещата“ билка и за какво може да ни помогне?

Наричат лобелията „ мислеща “ билка, защото един път щом я поемете, тя се насочва към частите от тялото ви, които се нуждаят от лекуване. Лобелията е открита за пръв път в Северна Америка. Оттам тя е пренесена и в България, където се отглежда за лечебни цели. Тази билка пораства през месеците май, юни и юли. Тя е красиво растение с нежни и пъстри цветове, които зареждат с въодушевление за целия ден.

Наричат е още индийски тютюн , защото индианските племена са я употребявали постоянно, заради многочислените ѝ лечебни свойства.
 лобелия iStock/Getty Images
Многобройните изгоди от тази билка включват стимулиране на дихателната система, възстановяване на имунното здраве и отричане от тютюнопушенето .

Как лобелията оказва помощ на хората да спрат да пушат? Растителното вещество лобелин в лобелията има сходен резултат върху тялото, както никотина. В резултат на това умереното и деликатно потребление на тази билка нормално се предписва на хора, които желаят да спрат да пушат.
-->
 отричане цигари iStock/Getty Images
Тя се употребява също при при астма и навяхвания . Билката е потребна и при ухапвания от инсекти и сърбеж. Лобелията усъвършенства кръвообращението, като по този метод тя може да помогне за облекчение на менструалните конвулсии и мускулни крампи.

Най-често билката се поема под формата на чай, като не се предлага да пиете повече от две чаши дневно. Ако прекалите с използването й, могат да се появят странични резултати като изпотяване, гадене, замаяност, повръщане и диария.
 лобелия iStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР