Наричат Ивайло Симеонов малкият Гришо. Той е най-добрият български тенисист

...
Наричат Ивайло Симеонов малкият Гришо. Той е най-добрият български тенисист
Коментари Харесай

Бащата на детски тенис шампион се бори за живота си

Наричат Ивайло Симеонов дребният Гришо. Той е най-хубавият български тенисист до 10 години. Спечелил е над 20 детски шампионата. Само преди седмица взе участие в неофициалното международно състезание по тенис за деца до 10 години в Хърватия. Там се класира за четвъртфиналите и със своите 3 победи действително стана 5-ият най-хубав тенисист в света за своята възраст. Според мнозина Ивайло е идната ни огромна звезда в тениса.

Малкият първенец тренира от 5-годишен. Запалил се по спорта от татко си и майка си, които са фенове тенисисти. Първоначално гонел топките на корта, по-късно почнал да взима ракетите и да желае да удря. Така стартира да тренира интензивно, а през днешния ден фамилията към този момент живее в Дряново, където има специфична школа и треньор, който се грижи за развиването на Иво.

На шампионатите младият тенисист постоянно е придружаван от родителите си. Баща му седи на първия ред и поддържа сина си със препоръки и тактики. До преди няколко седмици, когато лекарите слагат на 42-годишния Симеон Симеонов диагнозата остра миелоидна левкемия. В момента той се възвръща от втора химиотерапия и зародилите след нея затруднения. Не може да излиза и даже да се вижда с околните си, тъй като на процедура няма имунна система.

За сполучливото му лекуване е нужна трансплантация на стволови кафези. Подобна интервенция може да се случи само в чужбина, а офертите, които до момента е получило фамилията надвишават 200 хиляди евро. Операцията обаче би трябвало да се направи незабавно – по време на ремисията, която следва, тъй като втора може и да няма.

Симеон в действителност е първият терньор на сина си. Практиката демонстрира, че точно бащите извеждат бъдещите първенци до върха – подобен е казусът с Григор Димитров, Цветана Пиронкова и. Такъв е и международният образец. Тенсът е спорт, който изисква огромна отдаденост на фамилията.

Ивелина Стоянова, майката на Иво и брачна половинка на Симеон, споделя, че сега мисълта, която крепи мъжа й, е да се върне назад при децата си, да се върне назад на корта и да гледа триумфите на сина си. Мечтата на Иво е да стане номер 1 в света, да завоюва шампионат от Големия Шлем и татко му да бъде на трибуните, с цел да види триумфа му. Всеки може да помогне за сбъдването на тази фантазия като се включи в дарителската акция за лекуването на Симеон.

Ако желаете да помогнете, дарителската сметка е:

Дарителска банкова сметка: BG02FINV91501317014389

Титуляр: Ивелина Павлова Стоянова

Телефон за връзка: 0895 688 854 (Ивелина Стоянова)
Бенефициент: Симеон Цонев Симеонов
Банка: FIRST INVESTMENT BANK, Bulgaria, Sofia;
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР