Наричат Илияна медицинско чудо. Лекарите ѝ давали 12 години живот,

...
Наричат Илияна медицинско чудо. Лекарите ѝ давали 12 години живот,
Коментари Харесай

Нека помогнем: Млада жена има нужда от 20 000 евро, за да диша

Наричат Илияна здравно знамение. Лекарите ѝ давали 12 години живот, а през днешния ден тя е на 27 – още е жива и повече от всичко желае да диша.

Оцеляването ѝ оттук нататък обаче е в непознати ръце. Трябва ѝ незабавна трансплантация на белия дроб, а България към момента не е сключила контракт с клиника, където могат да я излекуват.

Още с появяването си на този свят и първото проплакване – дишаме. Едва ли сме се замисляли по какъв начин. Просто дишаме. А в този момент си представете какво е да водиш битка за мирис всеки ден. Битката за живот всеки ден води 27-годишната Илияна.

„ От две години съм с непрекъсната потребност от О2. Влоших се последните 5 години. Представете си една непрекъсната пневмония, заран ми е мъчно да стана от леглото, запъхтявам се ”, споделя Илияна Христова .

Младата жена приключва Медицинския университет във Варна с отличен и с премия за отличник на випуска. Работи 2 години в същия университет, преди положението й да се утежни фрапантно.

„ Това е борба, която водим към този момент 27 години . В началото като дете беше добре, до 18 години нямаше промени в белия дроб и лекарите се гордееха с нея. След това ни сполетя нещастието да почине татко ѝ и очевидно този нервозен срив оказва въздействие и положението фрапантно се утежни ”, споделя Галя Христова, майка на Илияна.

Единственото допустимо лекуване е трансплантацията на бял дроб .
 Илияна Христова Личен списък
„ Надявам се да се случи в най-скоро време, до момента в който останалите ми органи са към момента здрави ”, декларира Илияна Христова .

Самата интервенция се финансира от страната. Нужна е обаче сумата от 20 000 евро, нужна за превоз, престой в чужбина и скъпоструващата поддържаща терапия. Разходи непостижими за фамилията на Илияна.

„ Срещнах в действителност доста положителни хора! Отзоваха се даже изцяло непознати ”, декларира Илияна .

Един от тях е завършващият медицина и артист в сериала „ Откраднат живот ” - Наум Шопов . Той разпространява идеята за набиране на средства за Илияна в обществените мрежи.

„ Средната дълготрайност на хората с муковисцидоза за България е 12-13 години. Тя е на 27. Тъй че виждаме какъв брой е надвишила прага на смъртността в България! 20 000 евро не звучи като дребна сума, единствено че равнявайки я на един живот, считам, че е оскъдна ”, съобщи Наум Шопов.

„ Винаги съм желала да се усещам естествен човек, като всички останали. Всички ми споделят, че би трябвало да се боря, да съм мощна. Разбрах какъв брой доста хора ме обичат ”, декларира Илияна Христова .

„ Искам да помоля всеки, който може да помогне, да го направи. Това е едно младо момиче, което не се е отказало и продължава да се бори ”, прикани Наум Шопов.

„ Мечтая да бъда здрав човек, живее ми се. Искам да пребивавам най-малко още 2 пъти по 27 години. Искам да основа семейство с приятеля ми, да създадем деца ”, декларира Илияна.

Ако желаете да помогнете, може да го извършите по банков път или през PayPal:

Банка ДСК:
IBAN BG58STSA93000019057800
BIC: STSABGSF
Илияна Владимирова Христова

PayPal: paypal.me/borbazadah
E-mail: [email protected]  
Илияна и нейното семейство благодарят на всички съпричастни с идеята и дарили от своите средства! Дарителите са...
Публикувахте от в 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР