Наричат годините на пубертета трудна възраст“. Често родителите се объркват

...
Наричат годините на пубертета трудна възраст“. Често родителите се объркват
Коментари Харесай

Какво да правим, ако детето иска татуировка или лилава коса?

Наричат годините на пубертета „ сложна възраст “. Често родителите се объркват от измененията, които настъпват с техните младежи и не могат да намерят верния метод към тях. Послушните до през вчерашния ден деца стартират да се отдръпват, попадат в подозрителни компании, пропушват, желаят да си създадат пиърсинг или да боядисат косата си в виолетов цвят.
 родители и деца Thinkstockphotos
Родителите би трябвало да знаят, че в такива случаи нито възбраните, нито рестриктивните мерки оказват помощ. За да поддържа един родител положителни взаимоотношения с детето си е значимо преди този момент да е спечелил доверието му.

През този интервал родителите би трябвало да останат спокойни, да не покачват звук и да изпадат в нервност, в случай че видят детето си с татуси или розова или лилава коса. Да не осъждат детето и да не му насочат недомислени рецензии, защото младежът усеща по-силно всяка страст и постоянно е избухлив в реакциите си.
 родители и деца Thinkstockphotos-->
Родителите не би трябвало да губят връзка с детето си, а да приказват с него за ползите и мечтаният му, да му покажат, че то е персона и да уважават  разбиранията му. Според психолозите те не могат да бъдат другари на своите деца, те би трябвало да останат родители, тъй като другарството и родителството са две изцяло разнообразни сфери. Децата с изключение на от приятелско отношение се нуждаят от установяване на граници, дисциплинираност и управление.
 деца Thinkstockphotos
И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР