Наричан Слънчевия щат заради климата, американският щат Флорида също така

...
Наричан Слънчевия щат заради климата, американският щат Флорида също така
Коментари Харесай

Флорида - щатът на пистолетите

Наричан " Слънчевия щат " поради климата, американският щат Флорида също по този начин иронично е назоваван " Gunshine State " , където разпоредбите за владеене на оръжие са извънредно облекчени , оповестява Агенция Франс Прес.

Флорида е именуван иронично " Gunshine State " също по този начин поради формата си като на револвер . Освен това е щатът с най-вече разрешителни за прикрито носене на оръжие.

 Стрелба в учебно заведение във Флорида, има починали
Стрелба в учебно заведение във Флорида, има починали

Стрелецът е заловен…

В щата живеят 21 милиона души . Към януари, съгласно формалната статистка, са издадени 1,9 милиона разрешителни за владеене на оръжие.

През последните години бяха осъществени няколко всеобщи стрелби в щата . Най-кръвопролитната офанзива беше на 12 юни 2016 година в нощен бар в Орландо, където бяха убити 49 души . 6 месеца по-късно мъж откри огън на Международно летище " Форт Лодърдейл ". При офанзивата на 6 януари 2017 година починаха петима души.

 Разкриха детайлности за осмото най-масово ликвидиране в учебно заведение в Съединени американски щати
Разкриха детайлности за осмото най-масово ликвидиране в учебно заведение в Съединени американски щати

Потвърдена е гибелта на 17 души при стрелбата в учебното заведение

Вчера 19-годишно момче, изключено от учебно заведение по дисциплинарни аргументи, се върна в постройката в Паркленд и умъртви 17 души.

Но макар повтарящите се нещастия жителите на щата не демонстрират подготвеност да се откажат от правото си да носят оръжие.

През 2005 година Флорида стана първият американски щат, който прокара противоречиво законодателство, подкрепяно от оръжейното лоби, съгласно което човек може да употребява оръжие, в случай че се усеща в сериозна заплаха , даже и в случай че има опция да избяга от тази опасност.

В резултат на това концепцията за самозащита е изключително забележима във Флорида. Пример за това е гибелта на Трайвън Мартин през февруари 2012 година - невъоръжен младеж, погубен от охранител в квартал.

Обвиняемият Джордж Цимерман - самопровъзгласил се за капитан на междусъседска група за патрул и защита на квартал, съобщи пред съда, че е работил при самозащита. Журито го оправда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР