Наричам Мария Габриел Мария Неделчева, за да се знае, че

...
Наричам Мария Габриел Мария Неделчева, за да се знае, че
Коментари Харесай

Цитат на деня: Наричам Мария Габриел Мария Неделчева, за да не я бъркат с французойка

Наричам Мария Габриел Мария Неделчева, с цел да се знае, че е българка, да не си намерения някой, че е французойка.

Това сподели в речта си при разкриване на форума " Цифрова асамблея 2018 " през днешния ден в София министър председателят Бойко Борисов. Той уточни, че Мария Неделчева е едно удостоверение, че България е преди всичко в Европа по брой на заети дами в специалностите, свързани с софтуерните действия.

" Ние от Западните Балкани постоянно сме имали искания, че сме най-умните, само че и най-бедните, и един от методите да се потвърдим на западния свят е, че можем да бъдем водачи. Имаме и силите, имаме и 9-те милиарда евро от Европейски Съюз, имаме и българския еврокомисар ", акцентира Борисов.

Паралелно с автомагистралите опъваме и кабели

Пред гостите на форума Борисов посочи, че редом с жп линиите, автомагистралите и пристанищата ще се обтегнат и оптичните кабели, с цел да не се копае по-късно два пъти. " Така ще се приготви цифровата инфраструктура. А не по-късно да копаем два пъти типично по български или по балкански ", сподели министър председателят.

Говорейки за развиването на технологиите, той акцентира, че индивидът би трябвало да е в центъра. " Важно е обаче мисловната и контролната активност да остане у индивида. Има специалности, които напълно могат да бъдат сменени от роботи, само че контролът и ръководството на машините би трябвало да останат у индивида. Затова би трябвало да сложим образованието преди всичко – нещо, което е приоритет на нашето държавно управление. Това е бъдещето ", акцентира Бойко Бориков.

Програмиране от трети клас

Той повтори упоритостта на държавното управление децата от трети класа да стартират да програмират и да има безжичен интернет във всяко учебно заведение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР