Нарекохме това ротационно, не-коалиционно (според участниците в него) правителство брак

...
Нарекохме това ротационно, не-коалиционно (според участниците в него) правителство брак
Коментари Харесай

Мая Манолова: От „брак по сметка“ правителството се превръща в „брак по любов“

„ Нарекохме това ротационно, не-коалиционно (според участниците в него) държавно управление „ брак по сметка “. Сега виждаме, че е на път да се трансформира в „ брак по обич “, тъй като излъгаха тежко своите гласоподаватели – и ПП-ДБ, и ГЕРБ. И несъмнено се опасяват да отидат на избори. “

Така Мая Манолова от обединяване „ Левицата! “ разяснява политическата обстановка в страната.

„ От друга страна, ползата им е да се държат крепко вкопчени едни в други, тъй като алчността за власт, постове и пари на едната част от не-коалицията е толкоз огромна, колкото страха на другата част от не-коалицията от събаряне на имунитет и от наказателно гонене. Така че, ще стоят вкопчени един в различен “, добави тя.

 

За ПП-ДБ това отказване на действително съществуващата коалиция носи единствено вреди. Защото цялата отговорност е тяхна, а действително ръководството и решенията се вземат от Борисов и от Движение за права и свободи. Аз бих ги посъветвала просто да признаят, че ръководството е съдружно, в което едните и другите сътрудници носят споделена отговорност.

Иначе, те ще „ операт пешкира “, жестоко казано – и за това, което ще се случи в правосъдната система, и за това, което се случва с живота на хората (бюджета), и с това, което ще се случи с антикорупцията – една авансово провалена борба, и с всичките излъгани очаквания и упования на българските жители за смяна, и оттова за по-добър живот.

Докато Христо Иванов и Делян Пеевски разискват дружно, на една маса, по какъв начин ще „ бърникат “ Конституцията , с цел да вършат сякаш правосъдна промяна, във Висш съдебен съвет тече процедурата за избор на нов основен прокурор. И там „ ротацията “ е явна – тези, които избраха Гешев, смъкнаха Гешев, избраха за краткотрайно изпълняващ Сарафов, в този момент ще изберат новия основен прокурор.

Аз не мога да предвиждам с тези темпове, както си я карат „ лека-полека “ – с писането на план за нова Конституция, с приемането в разнообразни формати – по кое време ще (се) завърши този развой. Но е ясно по кое време ще бъде определен идващият основен прокурор. И датата е 26 октомври. До края на този месец ще бъдат направени номинациите.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР