Наредих се на опашката с ТИР-ове на Калотина. После Батровци.

...
Наредих се на опашката с ТИР-ове на Калотина. После Батровци.
Коментари Харесай

Евродепутат подкара ТИР, настоява да сме в Шенген

" Наредих се на опашката с ТИР-ове на Калотина. После Батровци. После Видин. Няма да се откажа, до момента в който водачите не получат естествени условия на труд и този срам с чакането с дни не спре ", написа Новаков във Фейсбук. От кадър, оповестен от него, излиза наяве, че той самичък кара камионът, с който пътува в символ на митинг.

 

" В момента се намирам на сърбо-хърватската граница, на пункта " Батровци ". Това, което виждаме тук, е оттатък въображението. Опашката е най-малко 2 дни. Така наподобява Шенген по въздух. Това няма да ни помогне и е извънредно време Австрия да го разбере. Ще отида на всички проблематични граници. Критиките, които се насочат към България във връзка с пазенето на границите, са смехотворни ", уточни той в ефира на NOVA.

 

" Шофьорите спят на ротационен принцип, с цел да пазят камионите от мигранти ", сподели още Новаков. Според него страната ни от дълго време е подготвена да влезе в Шенген.

 

" Българите са обезверени, румънците също. Те са афектирани от метода, по който се взема решение казуса. Тук не става въпрос за критерии, за покриване на дадени условия, а за извъртане и политически решения, които оказват помощ на някой да бъде избран отново ”, посочи той, говорейки за ветото на Австрия.

 

По думите му това, че Нидерландия е споделила " да " на България, а Австрия предлага някакви решения, е сигнал, че страната ни има късмет да влезе в шенгенското пространство до края на годината.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР