Наредбата за касовите апарати е приета прибързано. Това заяви пред

...
Наредбата за касовите апарати е приета прибързано. Това заяви пред
Коментари Харесай

Наредбата за касовите апарати е прибързана според търговците на горива

Наредбата за касовите апарати е призната преждевременно. Това съобщи пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

Според него документът е ориентиран единствено към търговците на горива и нарушава европейските условия.

Припомняме, притежателите на бензиностанции изпратиха писмо до Европейска комисия, в което се опълчват на новите условия за касовите бележки, които вкара държавното управление. Те са обезпокоени от изписването на цената, на която бензиностанцията е купила горивото от производителя. Браншът обаче по този начин и не е съумял да откри метод да разиска този факт с министъра на финансите и с министър-председателя.

Според Делчев, в случай че цените на покупката на едро на горивата се знаят, могат да се вършат ценови съглашения. Това обаче опонира на европейските правила за конкуренцията.

Той акцентира, че обнародването на настоящи цени е било неразрешено и от българското законодателство през 2012 година По негови думи оповестяването им е допустимо единствено в случай че цените имат исторически темперамент или демонстрират систематизирана картина на пазара.

" Обявяването на цените на едро не значи, че клиентът ще получи визия за облагата на търговците на горивата. Бензиностанциите работят с разнообразни партиди горива, купени на разнообразни цени ", изясни Делчев. Той увери, че ползите на потребителите са предпазени, тъй като търговията на дребно на българския пазар е мощно конкурентна поради огромният брой бензиностанции. Според него е допустимо новите условия да доведат до равнене на крайните цени.

Търговците се надяват, че условието за обявяване на покупните цени на горивата в касовите бонове ще бъде анулирано. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР