Наредбата, с която се въвеждат нови изисквания към софтуера на

...
Наредбата, с която се въвеждат нови изисквания към софтуера на
Коментари Харесай

Личните лекари обясниха какво чака пациентите заради наредбата за касовите апарати

Наредбата, с която се вкарват нови условия към софтуера на търговците, измежду които в тази ситуация попадат и персоналните лекари, ще сътвори ред проблеми на пациентите. Това афишират в декларация от сдружението на общопрактикуващите лекари в София.

Наредбата Н-18 влиза в действие на 31 януари и от Националната организация за приходите към този момент оповестиха, че няма да отсрочват влизането й в деяние откакто това към този момент се случи няколко пъти поради митинги на търговци. Наредбата на процедура изисква подобен програмен продукт за търговците, който дава достъп до него на данъчните да наблюдават в действително време продажбите и складовите наличия.

Тази вечер лекарите изясняват, че използването в практиката както на базовия вид, по този начин и на разновидността за тях програмен продукт, ще сътвори листи на чакащите на всички равнища в бранша, за всяко влизане в кабинета ще се написа нов амбулаторен лист, ще се понижи времето за обзор, ще се сътвори бумащина, ще нарастнат медицинските услуги други

" Медицинският програмен продукт не е програмен продукт за ръководство на продажби, а база данни, нужна за взимане на решение за живота и здравето на ЧОВЕКА!, пишат в декларацията си лекарите и допълват, че в случай че спазят Наредба Н-18 ще нарушат няколко наредби на Министерството на здравеопазването.

" Ние, ЛЕКАРИТЕ, желаеме да практикуваме изкуството на медицината, да лекуваме, а не да гледаме часовника на касовия апарат; да броим регламентираните минути, до момента в който в коридора стоят заболели хора; да таксуваме пациентите по няколко пъти, в случай че след привършване на листа се сетят да попитат още нещо; да печатаме по 2- 3 листа за едно посещение; да пишем на ръка в ерата на интегрирана здравна информация и при съществуването на съответен за активността ни софтуер; да разрешаваме на всеки служител от Национална агенция за приходите достъп до персонални данни за здравето на нашите пациенти ", написа още в декларацията.

Обявяват, че поддържат планувания за 29 януари митинг на дребния бизнес против условията на наредбата.
Декларация
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР