Наредба ще урежда реда, условията и предпоставките за упражняване на

...
Наредба ще урежда реда, условията и предпоставките за упражняване на
Коментари Харесай

Наредба ще урежда ползането на ВиК мрежи и съоръжения

Наредба ще урежда реда, изискванията и предпоставките за практикуване на правата и отговорностите на лицата, които построяват и експлоатират водоснабдителни и канализационни мрежи и уреди според Закона за устройство на територията.
Проектът на нормативния документ, създаден от Министерството на районното развиване и благоустройството, е оповестен за наново публично разискване. Изискванията за установяване на размерите на сервитутните линии, написани в приложенията, са синтезирани и опростени за улеснение на използването им.
С плана на разпоредба се регламентира специфичен режим за практикуване на сервитутите на ВиК проводите и оборудванията отвън обитаемоте места и селищните формирания. Въвежда се главното предписание, че те ще се построяват въз основа на парцеларни проекти за детайлите на техническата инфраструктура. Определят се сервитутните линии, върху които няма да се позволяват градежи и засаждане на трайни насаждения, както и техните размери и разположение. Уреждат се също редът и изискванията за установяване на размерите и разположението на сервитутните линии, когато техният обсег, трасе и граници се трансформират при реорганизация или главен ремонт на съществуващи ВиК мрежи и уреди отвън обитаемоте места и селищните формирания или при разполагане на спомагателни проводи.
Проектът на наредбата е квалифициран в сходство с промени в Закона за устройство на територията, с които е променена и допълнена регламентацията на публичните връзки по отношение на построяването на водопроводни и канализационни мрежи и уреди, и може да бъде открит на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие и на Портала за публични съвещания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР