Наред с всички други фактори, които взимат предвид при определянето

...
Наред с всички други фактори, които взимат предвид при определянето
Коментари Харесай

Как климатичните промени могат да повлияят върху лихвите?

Наред с всички други фактори, които взимат поради при определянето на курса на паричната политика, централните банкери все по-често ще би трябвало да се преценяват и с климатичните промени.

Такова мнение изрази Лейл Брейнард, която е член на ръководещия ръб на Федералния запас на Съединени американски щати. 

Климатичните промени могат да окажат въздействие върху решенията за лихвените проценти и да провокират систематични проблеми във финансовия свят, по сходство на това, което се случи по време на финансовата рецесия.

Това съобщи Брейнард в своето изявление по време на конференция в Сан Франциско, отдадена на климатичните проблеми и техните стопански измерения.

" Промените в климата и политическите решения, които те провокират, се отразяват на продуктивността и икономическия напредък в дълготраен проект. А това значи, че те могат да повлияят и върху нивото на лихвите ", сподели още тя.

Брейнард цитира разбори на централната банка, от които излиза наяве, че честите " горещи талази " в страната и останалите естествени бедствия водят до повишаване на застрахователните награди и усилват разноските за противопоставяне на климатичните промени.

Например, за инсталиране на климатични съоръжения тук-там, където преди този момент такива не са били нужни, или за " покачване " на жилищата, намиращи се наоколо до водни басейни с нараснала заплаха от наводнения.

" Всичко това оказва въздействие върху икономическата интензивност и инфлацията ", изяснява Брейнард, която оглавява комисията по финансова непоклатимост във Федералния запас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР