Наред с щамовете А и В, в момента из страната

...
Наред с щамовете А и В, в момента из страната
Коментари Харесай

Фалшив грип ни поваля за 5 дни



Наред с вариантите А и В, сега из страната върлуват редица други вируси. Един от тях обаче протича доста сходно на грип. Той стартира остро с висока температура, която може да надвиши 39 градуса. Оставя ни без сили, предизвиква зачервяване на очите и болки в тялото.

По към 4000 души на седмица заболяват от разнообразни типове болести, демонстрира информация в Информационната система за грип и ОРЗ. Най-висока е заболеваемостта измежду децата до 4 години.

През почивните дни хиляди заболели нашенци са потърсили помощ в незабавните кабинети на лечебните заведения. Дори в столичния център за незабавна здравна помощ се налагало да съветват пациенти с грипоподобни признаци по телефона.

Наред с коктейла от вируси към този момент се популяризира и същинският грип. Още при започване на декември бяха регистрирани първите случаи на вид В – Ямагата. Само през миналата седмица той е потвърден при нови 5 пациента.

В страната към този момент циркулира и пандемичният А/H1N1. Все още не е несъмнено дали става въпрос за добре познатия „ Калифорния “ (свински грип) или за неговото братче – предстоящият нов вид „ Мичиган “Очакванията са точно той да провокира зараза, като съгласно специалистите това ще се случи още в края на месеца.

Статистиката демонстрира, че към 10-12% от заболелите от грип се нуждаят от лекарска помощ, а 5-6% влизат в болница. Най-податливи на затрудненията са дребните деца и възрастните хора със съпътстващи болести. За тях грипът може да се окаже и съдбовен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР