Наред с премиера и ръководителя на оперативния щаб, фигурите на

...
Наред с премиера и ръководителя на оперативния щаб, фигурите на
Коментари Харесай

Привилегированите благодетели по време на епидемия

Наред с премиера и ръководителя на оперативния щаб, фигурите на двама предприемачи изплуваха в общественото пространство като спасители на нацията от злокобния ковид. Епидемията активизира голям брой дарителски акции и до 25 март са събрани над 5 млн. лв., като сумата продължава да нараства с всеки минал час. Огромната част от парите са предопределени за закупуване на инсталация за лечебни заведения, най-много за столичните лечебни заведения " Пирогов " и " Александровска ".

Най-крупният досега донор е една от най-спорните обществени персони в страната – депутатът от Движение за права и свободи и предприемач Делян Пеевски.

Той подари консумативи и парични средства за общо 500 хиляди лева за " Пирогов " и още 300 000 лева на националния щаб против епидемията. Новината бе оповестена в понеделник от началника на щаба ген. Венцислав Мутафчийски по време на постоянния му ежедневен брифинг.

Разбира се, той не може да изчита всяка една компания или човек, които са създали подаяние в съответен ден, тъй като те са десетки. Много хора в обществените медии обаче обърнаха внимание, че щабът не разгласи поименно нито едно от останалите крупни дарения на огромни търговски вериги, телекоми, банки, редица частни компании, неправителствени организации, обществени лица и други политици.

Ден преди този момент министър председателят Бойко Борисов, по време на моноспектакъла си пред публицисти, отдаден на президентското несъгласие, сподели, че не му пука дали прави реклама на предприемача Кирил Домусчиев и компанията му, откакто те са дарили значими и дефицитни медикаменти на хининова основа за лекуване на заболелите от Covid-19. Дарението се случи, откакто шефът на КРИБ, притежател на фармацевтична компания, на " Нова телевизия ", футболния клуб " Лудогорец " и други се оказа инфектиран с ковид. (Лекарствата, за които става дума, са с необоснован резултат особено за Covid-19, както обясниха и български, и непознати лекари, което напълно не попречи на множеството медии да ги разпространяват.)
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР