Наред с останалите критики, домакините на Световното първенство по футбол

...
Наред с останалите критики, домакините на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Още критики към Катар: Феновете на домакините напуснали рано-рано мача на откриването

Наред с останалите рецензии, домакините на Световното състезание по футбол в Катар получиха такива и за празните места по трибуните на стадион " Ал Байт " в заключителния стадий от първия мач на шампионата сред домакините и Еквадор.

Хиляди почитатели напуснаха стадиона през второ полувреме на срещата, а отборът на Катар загуби с 0:2.

Организаторите оповестиха, че стадионът с потенциал 67 372 фенове е бил разпродаден, само че наподобява мнозина почитатели не се върнаха на местата си след почивката, написа организация ДПА и добавя, че още доста фенове са напуснали оборудването преди края на мач.

Катар стана първият хазаин в 92-годишната история на Световните шампионати, който стартира със загуба присъединяване си и може да показа ориста на Република Южна Африка, който към този момент е единственият хазаин, който не съумява да премине първия кръг на шампионата.

Носителят на международната купа с Германия от 2014 година Кристоф Крамер направи сходно съпоставяне пред телевизия ZDF. " Република Южна Африка също имаше усложнения като хазаин на Мондиал 2010, само че някак остави възприятието, че страната е зад тима, а с духа и страстта на почитателите може да създадеш усещане за мощ. Днес нямахме сходно възприятие ", сподели Крамер.

Според британската телевизия BBC, ранното на овакантяване на почитателите е асъдействало за бледата атмосфера на терена, и отвън него, само че селекционерът на домакините Феликс Санчес настоя, че атмосферата е била чудесна и е усещал поддръжка от трибуните.

" Почувствахме поддръжката и се надяваме в идващия мач да създадем хората горди. Убеден съм, че те ще продължат да ни поддържат до края на шампионата. Съжаляваме, че не успяхме да допринесем за чудесната атмосфера, само че знаехме, че това може да се случи ", изясни треньорът.
 Световните медии с рецензии към откриването в Катар
Световните медии с рецензии към откриването в Катар

От ФИФА са на друго мнение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР