Наред с многото интересни флагмани и други устройства, на които

...
Наред с многото интересни флагмани и други устройства, на които
Коментари Харесай

Ревю на Hammer Energy 18x9 – екстремно здрав телефон с голяма батерия и чист Android

Наред с многото забавни флагмани и други устройства, на които направихме ревюта през 2018-а, на пазара не престават да се появяват забавни оферти, които ние от Kaldata постоянно се опитваме да следим за вас.
Компанията
Наскоро попаднахме на един доста забавен смарт телефон, дело на компанията mPTech. Не сте я чували? Напълно допустимо, защото тя към момента няма положителни позиции на нашия пазар. Историята и стартира обаче преди повече от 10 години, когато експерти от Пошла стартират да създават забавни устройства и да ги продават на локалните пазари. Компанията е добре позната на пазарите в тези две страни, както и в Словакия, изключително заради повода, че още от 2010-а стартира да създава и Android смарт телефони.

След „ крайъгълните камъни “ за mPTech са партньорството им с MediaTek и най-много с създаването на марката Hammer, който в действителност е мотива да приказваме за полската компания през днешния ден. В последните години компанията има редица документи и триумфи, които я подреждат измежду най-хубавите европейски производители на смарт телефони. С този бекграунд към този момент умерено можем да отправим взор към един от най-новите модели на полската компания  HAMMER Energy 18х9.

Още до момента в който го чакахме в офиса за тест, гледайки спецификациите и отзивите на други сътрудници бяхме сигурни в едно. Смартфонът предлага забавно комбиниране от добър хардуер, висока устойчивост и ниска цена – качества, които го вършат много конкурентен на пазара, сега, в който се появи.


Кутията
Смартфонът идва в красива кутия с доминиращ в дизайна оранжев цвят. Още тук се загатва забавния дизайн, в който акцентът попада точно върху този цвят. Моментално положително усещане направи качеството на употребяваните в опаковката материали – нещо, което отличава по принцип А марките, към които явно MyPhone се стреми. В нея има всичко належащо, без да се прекалява. Имате автентично зарядно, документи, преходник за USB Type C врата, в случай че решите да ползвате слушалки, както несъмнено и самия телефон.
Външен тип и размери
При всички положения обаче, това което най-много ни интересува е самия уред. А той прави положително първо усещане. Веднага щом човек го извади от кутията и от защитното пликче, в което се намира, осъзнава че този уред е много постоянен и здрав. Без никога да е недодялан, апаратът незабавно се „ набива на очи “ с отлична сглобка и издръжливост. Първата асоциация, която персонално аз направих е за флагмански телефон, подложен в предпазен панел. Смартфонът има две лица – от една страна е красивият огромен пъстър екран и от друга е гумата, в която е обхванат. Комбинацията обаче е доста приятна и в последна сметка може да завоюва освен феновете на рисковите телефони, само че и тези, които са привикнали да употребяват единствено апарати с по-фин дизайн.
Гърбът към този момент е друго нещо
Той е също с доста пресен тип, само че несъмнено наподобява на нещо по-грубо, крепко и надеждно. Ако сте употребили артикули на Gerber и по-скоро серията на Беър Грилс няма по какъв начин приликата с нея да ви убегне. Тя не е единствено в оранжевия цвят, само че и в разположението на детайлите. Над гумения панел, който обгръща самия уред на задния панел са сложени две алуминиеви лайсни, които носят в допълнение издръжливост. Релефът ви разрешава да осъзнаете какъв брой добре е предпазена камерата, представителят и самия телефон като цяло. Смартфонът има датчик за пръстов отпечатък, който наподобява най-беззащитен, само че разчитаме, че е със специфична повърхнина, тъй че да не се издраска. Факт е, че откакто подложихме апарата на не малко инциденти той не получи нито една драскотина или диря от приложимост, която безусловно приказва за това какъв брой здрав е.



Профилите на апарата също заслужават внимание. Отгоре няма нищо, което дефинираме като минус, а в долната страна можем да забележим капачето под което стои USB врата. Това, което ни липсва несъмнено е 3,5 мм жак за слушалки. Като цяло неналичието му от всички устройства на пазара не се утвърждава от редица хора, само че тук съществуването му може би нямаше да е невероятно, тъй като корпусът не е по никакъв начин тъничък. Но такова е решението на поляците. От ляво виждаме бутоните за контроли на звука, както и още един, който можете да настройвате сами според от вашата нужда. Спокойно можете да сложите там да речем фенерче, пускане на GPS-а или да речем номера на планинската избавителна работа, защото допускаме, че не дребна част от купилите това устройство ще са точно планинари и хора, водещи рисков метод на живот
Hammer е устойчив и здрав
От целият външен тип на устройството лъха на устойчивост и издръжливост. Това демонстрираха и нашите проби. Имахме опцията да използваме телефона във всякаква среда и при много разнородни температури. Hammer Energy 18×9 в действителност е подобаващ за работа в тежки условия и устоя на прахуляк, вода, тиня, трептения и удари. Устройството е водоустойчиво и покрива спецификациите на стандарта IP68. Телефонът има и документ за устойчивост на рухване и смачкване – скъпо качество, в случай че работите на градеж или други сходни условия. В интерес на истина макар че не правя нито едно от тези неща, до момента в който употребих модела бях много спокоен. Вниманието към това да не изпусна телефона си, да не го притисна, намокря или нещо друго, отстъпи на удоволствието от това да съм измежду природата. Няколко пъти изпускан, неведнъж наводняван, потапян в ледени води на планинско езеро и сгряван в сауна – Hammer Energy 18×9 по никакъв метод не наруши ритъма на работата си, а това е друго доста значимо нещо. Ако сте привикнали да употребявате умерено смарт телефона си за работя – това няма да пострада поради вашия рисков телефон


Hammer е можещ и функционален
Смартфонът Hammer Energy 18×9 се базира на системата-върху-чипа, създавана посредством 28 нанометров софтуерен развой. Процесорът разполага с четири Cortex A53 ядра с тактова периодичност до 1,5 GHz. Интегрираният графичен ускорител е IMG PowerVR GE8100. Налични са 3 GB оперативна памет, 32 GB флаш диск и слот за microSD карти с оптимален потенциал 128 GB. Това е изцяло задоволително за плавното прилагане на операционната система, обработка на фотоси, видео, играене на игри. За тях обаче огромно значение има и друго
Добър екран
Hammer Energy 18×9 е смарт телефон с огромен екран. Това е очевидно и от фотосите на модела. За разлика обаче от доста други рискови модели, тук дисплеят в действителност има много приятни качества. Той работи в резолюция 1440х720 пиксела и има настоящото съответствие на страните от 18:9. Именно то е и един от акцентите и не инцидентно се намира и в името на самото устройство. Това ви разрешава да работите с огромния екран, ползвайки единствено една ръка. Като в това число можете да гледате умерено и видео наличие, без очите ви да се напрягат ненужно. Плътността на изображението е 282 пиксела на инч.

По време на нашия тест, персонално аз останах доста удовлетворен от качествата на екрана. Телефонът ще се продава в България за под 250 евро, а вземайки поради този индикатор, дисплеят несъмнено побеждава множеството съперници. Да не е най-хубавият екран, който сте виждали, не може да се мери с този на Mate 20 Pro или Galaxy S9, само че тук не това е концепцията. Можете да употребявате умерено устройството и чрез екрана преживяването ви единствено се усъвършенства. А защото това е уред, предопределен за потребление главно навън – особено внимание обърнахме и на това по какъв начин работи той точно в такива условия. Дисплеят има особено покритие, което прави разглеждането на информацията много елементарно и върху изображението не остават доста отблясъци. Спокойно можете да работите с него и навън. Като цяло – дисплеят е напълно допустим за такова устройство. А по този начин е и с камерата.
 nor Камера на Sony
Телефонът прави ярки и качествени фотоси на пейзажи и подиуми. Резолюцията на главната камера е 13 мегапиксела, основана на фотосензор на SONY. Предната камера е с резолюция 8 мегапиксела. Софтуерът и сцените, предопределени за нея са стандарти и добре познати на потребителите, залагащи на Android. Интерфейсът е много изчистен, само че все пак имате режим за разкрасяване, както и опция за правена на панорамна фотография. Ако въпреки всичко държите повече на фотосите можете да настройвате експозицията, салдото на бялото, както и да активирате функционалността Anti-Flicker. Интересно също по този начин е на редица функционалности, които могат да се задействат в допълнение: стабилизация, бърза фотография, различаване на разположение, различаване на сцена – неща, които малко или доста насочат камерата към тези, работещи с изкуствен интелект.
Говорител на NXP
Стигайки до аудиото, безусловно би трябвало да кажем, че тук се употребява представител на NXP от трето потомство със мощен и първокачествен тон. Няма никакви забележки към тази част от устройството. Всичко работи отлично и несъмнено, може да ви даде качество при използването, без значение дали става въпрос за диалог или слушане на музика.


Мощна батерия
Всичко това щеше да е нищо без мощна батерия. В Hammer Energy тя е с капаците от 5000 mAh. С нея безусловно телефонът не се постанова да бъде зареждан всеки ден. Няма потребност да се притеснявате, че батерията ще падне в планината, търсейки GPS сигнал, или телефонът ще се изключи в най-неподходящия миг. Точно това, което ви би трябвало от подобен телефон – това имате тук. Поддържа се и технология за бързо зареждане. Освен това, зареждането става от наличния USB Type-C порт с което се пести още време. Тук може би би трябвало за малко да се върнем и на дизайна, тъй като той по никакъв метод не наподобява повлиян от огромният потенциал на батерията. Тя обаче е реалност и работата и е безупречна. За множеството хора на процедура батерията ще стигне за два дни естествена приложимост, а тук не би трябвало да забравяме споменаването и на една забавна функционалност. Ако свържете различен смарт телефон с Hammer Energy, то вие можете да го зареждате. Още нещо, което може да ви помогне доста, когато сте измежду природата да речем.
Чист Android
Дългата самостоятелност в последна сметка е и поради това, че устройството работи под ръководството на операционната система Android 8.1 Oreo, без никакви надстройки и допълнения. Всичко е типично и общоприетоо. Благодарение на това в апарата има малко неща, които могат да ви се сторят непотребни или такива които по някакъв метод натоварват конфигурацията


 В последна сметка
Големите производители напоследък подценяват сегмента на здравите телефони. За това има не малко аргументи, само че е реалност, че на пазара има редица консуматори, търсещи точно такива устройства. Все по-трудно е да се откри първокласен модел, който да бъде предложен. За мен най-малко по този начин беше до това ревю. Седмицата, в която използвах сегашния модел обаче ме убеди в това, че той е сносно уравновесено и крепко устройство. Имате прелестна настройка, която може да ви свърши отлична работа, а тя е затворена в корпус, който не се тормози безусловно от нищо. Телефонът е съвършен за вас, в случай че не желаете да сте плебей на техниката си, в случай че прекарвате доста време навън, дейни сте в работата си или обичате рисковите спортове и планинарството. Здравият телефон в композиция с отличната батерия е нещото, което ви е належащо, в случай че търсите сигурен сателит.
Технически характерности на смарт телефона Hammer Energy 18×9: Дисплей : 5,7 инча, IPS, резолюция 1440х720 пиксела, 282 ppi, отбрана Corning Gorilla Glass 3 Чипсет : MediaTek MTK6739 Процесор : 4х Cortex A53 ядра с тактова периодичност 1,5 GHz Графичен ускорител : IMG PowerVR GE8100, 570 MHz Оперативна памет : 3 GB, 667 MHz Постоянна памет : 32 GB флаш диск Външна памет :
слот за microSD карти Основна камера : резолюция 13 мегапиксела, Sony IMX135, HDR, автоматизирано фокусиране, запис на Full HD видео Предна камера : резолюция 8 мегапиксела SIM карти : две nano, 4G, смесен за microSD картата Друго : скенер за пръстови отпечатъци на задния панел, USB Type-C порт Акумулаторна батерия : потенциал 5000 mAh, бързо зареждане, отбрана IP68 и IК08 Габаритни размери : 160 × 77.2 × 14.8 милиметра Тегло : 254 грама Операционна система : Android OS, v8.1 (Oreo)
Издръжливият, здрав и мощен смарт телефон Hammer Energy 18×9 съвсем скоро ще се продава и в България при цена 479 лв. .




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР