Наред с кебапчетата и кюфтетата, пържолите са сред най-разпространените месни

...
Наред с кебапчетата и кюфтетата, пържолите са сред най-разпространените месни
Коментари Харесай

Овкусяване на пържоли

Наред с кебапчетата и кюфтетата, пържолите са измежду най-разпространените месни ястия на Балканския полуостров. Те са желано меню и в множеството елементи на света, като се разграничават само по метода на приготвянето им.

На всеки е ясно, че какъв брой и прясно да наподобява месото, то не може да се постави непосредствено на скарата, на грил тигана или във фурната, без да се подправи или маринова. Овкусяването на пържолите е наложително, заради което е добре да се научим какви подправки подхождат при приготвянето на пържоли и по каквъв метод можем да овкусяваме вкусните стекове.

1. Вариант

Пържолите се начукват, намазват се с малко олио и се поръсват със сол и черен пипер на усет. По този метод приготвени, са най-подходящи за скара или грил тиган.

2. Вариант

Приготвя се марината от сок от кисели краставички, ситно нарязан лук и няколко скилидки чесън. Пържолите се оставят да киснат в маринатата няколко часа, след което се изваждат и се поръсват със сол и черен пипер. Тази рецепта също е изключително подобаваща за приготвянето на пържоли на скара или пържоли на грил тиган.

 Пържоли на скара

3. Вариант

Пържолите се начукват с дървен чук и се овкусяват със сол и черен пипер. В обособен съд се забърква малко горчица, олио, ситно счукан чесън, майонеза и доматено пюре или кетчуп. Пържолите се намазват щедро от двете страни с тази примес и могат да бъдат изпечени във фурна дружно с малко бира или вода.

4. Вариант

Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят в гювеч. Добавят се няколко зрънца бахар, 2 скилидки необелен чесън и 2 дафинови листа. Всичко се залива с 300 мл бира и се пече до цялостната подготвеност на месото.

5.Вариант

Пилешките пържоли се намазват с разтопено масло, червен пипер, сол и черен пипер на усет. Слагат се в гювеч и им се долива малко вода. След като са съвсем подготвени и течността се е изпарила, се прави примес от 200 г заквасена сметана и половин кофичка мляко, с която се заливат. Накрая се поръсват с розмарин.

6. Вариант

Ако желаете да получите по-пикантни пържоли, можете да употребявате за марината соса на буркан с люти чушки, само че по-добре подсушете месото, откакто е киснато към 1 час, с цел да не стане прекомерно люто. След това го осолете и е готово както за скара, по този начин и за печене на фурна. Ако изберете втория вид, прибавете и малко вода или бира към пържолите.

Ако желаете съвършените пържоли, ви предлагаме да изпробвате рецептите за:

- пържоли на фурна;

- пържоли със сос;

- пържоли с гъби;

- или нежни и сочни телешки пържоли;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР