“Наред с големите проекти, с изграждането на инфраструктурата, с подмяната

...
“Наред с големите проекти, с изграждането на инфраструктурата, с подмяната
Коментари Харесай

Георгиев: 2000 тротинетки под наем в София ще се движат с до 5 км/ч

“Наред с огромните планове, с построяването на инфраструктурата, с подмяната на преносимия състав, успяхме през последните две години с ЦГМ да реализираме една цифрова промяна, посредством която имаме 19 млн. цифрови пътувания ”, това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“За да живеем в по-чист град, би трябвало всички да поставим старания, по тази причина вършим градския превоз по - прелъстителен, екологичен, бърз и по-удобен. Преди няколко дни еврокомисар отличи София като един от градовете в Европа с най-развит градски превоз. Това е ясна препоръка за постигнатото ”, сподели още Георгиев. Той изясни, че тротинетките като доста значим и новаторски метод за напредване, претърпяха регулация. “От две седмици влязоха в действие разпоредбите и дейно в софтуера на 2 000 тротинетки чартърен в София влезе ограничаването за придвижване с 5 км/ч в паркове, градини и пешеходни пространства. Така новите форми на подвижност не влизат в конфликт с пешеходците и с останалите такива, по този начин вършим града по-подреден ”, разяснява Георги Георгиев.


Директорът на ЦГМ Димитър Дилчев акцентира, че “22-ри септември е кулминационната точка на европейската седмица на подвижността. “Това ще бъде денят без коли, има планувано Вело-шествие, дано помним, че най-екологичното напредване е с градския превоз ”, добави шефът на ЦГМ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР