Наречете го случайно Spac. Wish, онлайн търговец на дребно, листна

...
Наречете го случайно Spac. Wish, онлайн търговец на дребно, листна
Коментари Харесай

Как неуспешен търговец на дребно и данъчен щит могат да създадат случайно Spac

Наречете го инцидентно Spac.

Wish, онлайн търговец на дребно, листна своите акции по време на лудостта на IPO по време на пандемията. Не след дълго, при започване на 2021 година, пазарната му капитализация доближи връх от 18 милиарда $. Но неговият бизнес модел – онлайн магазин за долари с ексцентрични артикули и промоции – по този начин и не съумя изцяло.

По-рано тази седмица Wish разгласи договорка да се продаде единствено за $173 млн. на сингапурска компания за електронна търговия Qoo10, на пръв взор позорно умозаключение за тогавашната високопоставена компания, подкрепена от VC.

Но мениджърите на Wish приготвят втори акт. Компанията, в този момент известна като ContextLogic, ще оцелее като фиктивна компания. Тя ще бъде подсилена както посредством задържане на паричните приходи от продажбата, по този начин и посредством колосалните $2,7 милиарда кумулативни чисти оперативни загуби (NOL).

Ставката на федералния корпоративен налог на Съединени американски щати е 21 %, оставяйки номиналната стойност на произлизащия потенц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР